El Partit Popular guanya les eleccions a Puçol a falta d'un regidor per arribar a la majoria absoluta

Aquests són els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig en la localitat de Puçol

Guardar

Paz Carceller, actual alcaldessa de Puçol i candidata del PP en les eleccions municipals
Paz Carceller, actual alcaldessa de Puçol i candidata del PP en les eleccions municipals

El Partit Popular de Paz Carceller ha sigut la força més votada a Puçol en les eleccions municipals celebrades hui diumenge 28 de maig. Així, amb el 100% del vot escrutat el PP ha obtingut 4280 vots, la qual cosa representa el 41,88 % del total dels quals s'han emés.

 

El PSPV-PSOE ha sigut la segona força més votada amb 2227 vots (21,79%). D'aquesta manera, després d'aquestes eleccions municipals l'Ajuntament de Puçol quedaria conformat d'aquesta manera quant a les regidories: el Partit Popular com a partit amb més vots tindria 10 regidors (+ 4 respecte a 2019); mentre que el PSOE-PSPV tindria 5 en total. Compromís 3 regidors (igual) i PURP 2 ( + 1 si es compara amb les anteriors eleccions) i Vox obtindria representació municipal per primera vegada amb 1 regidor. 

A pesar que el PP ha sigut la força més votada, obtindria 10 regidors mancant un més amb el qual aconseguiria majoria absoluta que es troba en onze. Per tant, si el PP de Paz Carceller vol revalidar l'alcaldia amb majoria absoluta podria governar en coalicióin amb Vox que ha obtingut un regidor. Encara que també podria tornar a governar amb el suport de PURP, el partit de les urbanitzacions, que ha aconseguit un regidor més respecte a 2019. 

El resultat en la passada cita electoral celebrada l'any 2019 on el Partit Popular va ser la força més votada, però van anar únicament 16 els vots que li separaven el PSOE-PSPV que es va col·locar en segon lloc.

Finalment, va ser el PP qui va aconseguir l'alcaldia de Puçol gràcies al suport de PURP, el partit de les urbanitzacions que va ser clau per a investir a Paz Carceller com a alcaldessa de la localitat. A canvi, el número u d'aquesta formació, que se centra, principalment, a treballar per les urbanitzacions de Puçol, va rebre la regidoria d'Urbanitzacions i Seguretat en aquestes i va entrar a formar part de la corporació municipal juntament amb el PP. 

Per part seua, Compromís va ser la tercera força amb 1436 vots i el 15,23% dels vots, seguida de PURP amb 528 vots i que finalment va aconseguir una regidoria; i Ciutadans amb 523 vots. Vox va tindre 498 vots i Podem 438.

Arxivat a:

Destacats