Juan Antonio Sagredo revalida el seu càrrec d'alcalde de Paterna amb majoria absoluta

Aquests són els resultats de les eleccions municipals del 28 de maig en la localitat de Paterna

Guardar

Juan Antonio Sagredo, actual alcalde de Paterna i candidat socialista en les eleccions municipals
Juan Antonio Sagredo, actual alcalde de Paterna i candidat socialista en les eleccions municipals

El PSPV-PSOE de Paterna torna a arrasar un any més en les eleccions municipals i es col·loca com a formació política més votada en els comicis celebrats hui diumenge 28 de maig. Així, si totes les variables són favorables per al candidat socialista, Juan Antonio Sagredo, tornarà a estar al capdavant de la corporació municipal paternera una legislatura més. Sagredo és el primer edil d'aquesta ciutat de l'Horta Nord —una de les més grans amb una població de 72.000 habitants— des de l'any 2015 i tot apunta al fet que podrà iniciar ara la seua tercera legislatura.

 

Amb el 91,53% dels vots escrutats, Sagredo, número u de la llista del Partit Socialista a Paterna, ha obtingut 15.580 vots, la qual cosa suposa el 49,96% del total que li ha valgut per a ser la primera força en el municipi. En segona posició ha quedat el Partit Popular que ha obtingut 7067 vots (el 22,66%); i ha estat seguida de Vox amb 4065 vots i Compromís amb 2463. Mentrestant, Podem ha obtingut 943 vots i Ciutadans 446 vots.

 

D'aquesta manera, després d'aquestes eleccions municipals l'Ajuntament de Paterna quedaria conformat d'aquesta manera quant a les regidories: el Partit Socialista com a partit amb més vots tindria 14 regidors (+ 1); mentre que el Partit Popular aconseguiria dos regidors més respecte a 2019 i tindria 6 en total. Compromís 2 regidors (igual). Podem i Ciutadans es queden sense representació municipal.

En les votacions municipals de 2019, el PSPV-PSOE va guanyar també les eleccions amb una àmplia i esplaiada diferència en quantitat de vots respecte al Partit Popular, que també va quedar en segona posició. En concret, els socialistes van aconseguir 14.484 vots (el 60, 66 % del total); mentre que els populars de María Villajos, la llavors número u del PP a Paterna, van rebre 10.000 vots menys: van ser 4395.

La tercera posició la va aconseguir Ciutadans amb 3975 vots i li seguia molt de prop amb 3268 vots Compromís. Vox va obtindre 2136 vots i la cinquena posició i tancaven la taula per a baix Podem amb 1238 i EUPV amb 822.

Arxivat a:

Destacats