Quiñonero (Més Compromís): "Estem en una situació d'emergència democràtica"

Guardar

Quiñonero Compromis
Quiñonero Compromis

El cap de llista de Més Compromís-Més País al Senat per Alacant, Llum Quiñonero, ha considerat aquest dijous que Espanya està "en una situació d'emergència democràtica" i ha demanat, per això, apostar per "polítics i polítiques responsables" que defensen els "drets i llibertats" que "tant" han costat "conquistar".

En atenció als mitjans, en un acte de campanya en la plaça del 25 de Maig --parteix posterior del Mercat Central d'Alacant--, Quiñonero ha fet balanç d'aquesta setmana de campanya electoral en la qual s'ha plantejat una "política útil".

"Ens volem sumar a aqueixa cerca d'alternatives per a desbloquejar aqueixa situació a la qual alguns partits que tenien la responsabilitat de formar govern, no ho han fet", ha recriminat.

Enfront d'això, ha demanat a la ciutadania que "se sume" al seu projecte i que el diumenge agafe la seua papereta al Congrés i al Senat, "la qual cosa significarà que puguem construir un grup parlamentari i una alternativa amb una majoria progressista".

Quiñonero ha posat l'accent en el moment de "gran feblesa" i d'"amenaça permanent contra els drets democràtics". "Fins i tot, com hem sentit en campanya, per la il·legalització de Compromís", ha criticat i ha opinat que es tracta d'una situació "fonamental i decisiva" en la qual la democràcia es juga "el seu avanç o la seua reculada".

"Els demòcrates i les demòcrates tenen en nosaltres persones capaces i experimentades i disposades per un govern progressista en aquest país", ha resolt.

UNA "CANITA A l'AIRE" AMB PSOE I PODEMOS

Per part seua, el portaveu municipal, Natxo Bellido, ha lamentat que la ciutadania tirara "una canita a l'aire" amb PSOE i Podem en les eleccions Generals, després de votar a Compromís en les Locals i les Autonòmiques.

"Pensava que feia vot útil amb el PSOE i Podemos, però hem vist que ens ha portat al bloqueig i a una extrema dreta embravida que desbarra cada dia", ha manifestat.

En aqueix sentit, ha considerat que si es busquen "coses diferents" caldrà optar per aquells que "garanteixen un govern progressista a Madrid" i que portaran "els problemes d'Alacant a Madrid, amb Llum i Ignasi Candela".

"Demanem que vaja a votar, que la mobilització progressista siga massiva i vote a Més Compromís-Més País perquè som els únics que garantim un govern de progrés com en el Botànic i que podrem parar a l'extrema dreta", ha resolt.

Destacats