Què es vota el 26 de maig a València?

La ciutadania valenciana tindrà sobres i paperetes diferents per a votar en les eleccions municipals i europees de 2019

Guardar

papeletas EP
papeletas EP

Les eleccions municipals 2019 de València s'acosten. Fa, pràcticament, un mes des que els valencians i valencianes van anar a les urnes per a votar en les eleccions generals i autonòmiques, en el cas de la Comunitat Valenciana, del passat 28 d'abril. Ara, el pròxim 26 de maig, València viurà, de nou, un diumenge electoral, però, en aquesta ocasió, per a triar als representants municipals, així com al parlament europeu.

Bé és cert que, en algunes comunitats autònomes, el 26 de maig també es decidirà al govern autonòmic. No obstant això, no serà el cas de Catalunya, Andalusia, Galícia, País Basc i Comunitat Valenciana, on la ciutadania ja va prendre la seua decisió. Així, amb tots aquests canvis, la pregunta freqüent és: Què es vota el 26 de maig de 2019 a València?

En aquest diumenge electoral, se celebren de forma conjunta les eleccions municipals i les europees. D'aquesta manera, per a les eleccions municipals de València, els sobres i les paperetes seran de color blanc, i serviran per a designar als regidors que formaran els diferents ajuntaments de la Comunitat Valenciana. D'ells, no solament eixirà el futur alcalde o alcaldessa del partit polític que reba més suports, sinó que, a més, les diferents formacions designaran als seus representants en les Diputacions Provincials.

D'altra banda, els sobres i les paperetes per a les eleccions europees de 2019 seran de color blau. Aquests comicis són de districte únic, per la qual cosa els candidats seran els mateixos en tots els punts d'Espanya.

Destacats