Quan s'anuncien les noves restriccions per a Falles i Setmana Santa en la Comunitat Valenciana?

El Consell Interdepartamental es reuneix aquesta vesprada per a examinar les restriccions i adaptar-les a la situació epidemiològica de la Comunitat, la incidència acumulada de la qual està per davall dels 60 casos

Guardar

Després d'una tercera onada que ha deixat les màximes dades de tota la pandèmia en el cas de la Comunitat Valenciana, la situació s'ha estabilitzat. La incidència ha baixat als 57 casos per cada 100.000 habitants, la qual cosa situa a la Comunitat com la tercera autonomia amb menor taxa, només per darrere d'Extremadura i Balears, segons les últimes xifres proporcionades pel Ministeri de Sanitat.

Tot això ha coincidit amb les vespres de Falles i de Setmana Santa. En eixe sentit, ahir les comunitats autònomes de l'Estat Espanyol van ratificar el tancament perimetral i el toc de queda per a Setmana Santa de totes les regions. La Generalitat es reunirà hui dijous amb la Comissió Interdepartamental per a acordar les que seran les noves restriccions de Setmana Santa en la Comunitat adaptades a la situació epidemiològica concreta de la regió. En la reunió es revisaran les restriccions que van entrar en vigor el dia 1 de març. En relació amb això, la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assenyalat que la idea principal és "mantindre la prudència", encara que no es descarta avançar en la reobertura per a no quedar-se enrere.

QUINES PODEN SER LES NOVES RESTRICCIONS?

La taula Interdepartamental podria flexibilitzar algunes restriccions i mantindre unes altres. El tancament perimetral de la Comunitat podria allargar-se fins a maig, coincidint amb la finalitat de l'estat d'alarma. Així ho va confirmar ahir dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig. No obstant això, el president va matisar que és una qüestió que "es podria revisar" si les xifres continuen baixant de la mateixa manera que ho han estat fent durant les últimes setmanes" i si "s'avança en la vacunació massiva".

L'obertura dels interiors dels gimnasos és una altra qüestió que ha preocupat des de l'inici de la pandèmia als seus usuaris. Després que a la fi de gener i davant l'augment exponencial de contagis la Generalitat decretara el seu tancament, el passat 1 de març es va permetre l'obertura dels seus exteriors. Les seues instal·lacions interiors podrien obrir-se a partir del pròxim dilluns 15 de març tant a València, Alacant i Castelló, una cosa de la qual el sector està segur.

Quant al toc de queda, la decisió del Govern va ser la d'ampliar l'horari, que comprén de les 23 h a les 6 h. És per això que cada comunitat autònoma podrà decidir acceptar-ho o mantindre el toc de queda decretat fins al moment.

El sector de l'hostaleria, un altre gran colpejat per la pandèmia, es mostra preocupat per l'obertura dels seus interiors, alguna cosa que porten reclamant des de fa setmanes i des que la Generalitat permetera només l'obertura de les seues terrasses. El sector demana ampliar l'aforament fins al 100% a les terrasses i poder obrir els seus interiors amb un aforament del 50%.

En la Interdepartamental d'aquest dijous es coneixeran les noves mesures per a Setmana Santa i Falles. Es mantindrà aquest dijous 11 de març a les 13.30 hores. Pots seguir-la en directe a través del nostre periòdic digital on t'informarem amb tot detall.

Arxivat a:

Destacats