"Quan la immunitat estiga garantida, es començaran a alçar les restriccions"

A més, el cap del Consell ha fixat el 9 d’Octubre com la data en la qual “la Comunitat Valenciana serà immune”

Guardar

vacunacion
vacunacion
El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Comunitat Valenciana aconseguirà el 70% de la població immunitzada durant la tercera setmana d'agost, és a dir, abans del previst. Sens dubte, es tracta d'un avanç destacat per al territori valencià, ja que, en només dues setmanes, s'aconseguiria eixa immunitat de grup. Així ho ha comunicat des de Xàbia durant la presentació de la campanya "Stop ofegaments"."A partir d'eixe moment, es començarà amb la vacunació dels menors d'edat, i esperem que per a l'inici del pròxim curs escolar tots puguen estar vacunats", ha explicat Puig, que també ha assenyalat que, aquest dijous, Sanitat i Educació es reuniran per a abordar aquesta qüestió.Així mateix, Ximo Puig no només ha fet referència a quan s'aconseguirà eixe 70% de persones amb la pauta completa de vacunació, sinó que ha marcat el 9 d'Octubre com la data en la qual "la Comunitat Valenciana serà immune".

Certificat Covid per a interiors, encara no

Preguntat per la possibilitat d'incorporar el certificat Covid per a accedir als interiors de bars, restaurants i oci nocturn, el cap del Consell ha explicat que "encara és molt prompte". En aquest sentit, ha manifestat que "s'estudiarà quan es garantisca a totes les persones la possibilitat de vacunar-se".

RESTRICCIONS: "MÀXIMA PRUDÈNCIA"

Sobre la fi de les restriccions com el toc de queda o l'oci nocturn, que continuen vigents fins al 16 d'agost, Puig ha insistit que "encara estem en un moment de màxima alerta i prudència" per la mobilitat associada a les vacances, ja que "en molts municipis s'ha duplicat, triplicat o quadruplicat la capacitat demogràfica"."Hem de ser molt prudents", ha encoratjat recordant que la pandèmia no ha passat i hi ha molts joves que continuen contagiant-se perquè no tenen la pauta completa. Al seu judici, tots els valencians han de ser conscients que cal extremar la protecció i portar la mascareta sempre que no es puga garantir la distància.I ha augurat que des d'eixa perspectiva es podrà "abordar el futur i començar a alçar les restriccions" quan la immunitat estiga garantida". Això sí, ha recordat que aquestes limitacions es basen en la corresponsabilitat i són necessàries perquè estan "avalades pels resultats".
Destacats