Els punts de vacunació sense cita administren 10.000 vacunes en dues setmanes

La Comunitat Valenciana és una de les comunitats autònomes amb una incidència acumulada de la COVID-19 més baixa

Guardar

Diverses persones, durant el procés de vacunació contra la Covid-19
Diverses persones, durant el procés de vacunació contra la Covid-19

Un total de 10.000 vacunes s'han administrat, en tan sols dues setmanes, en els punts de vacunació sense cita que s'han estés al llarg de la Comunitat Valenciana. Així ho ha assenyalat el conseller de Sanitat i Salut Pública, Miguel Mínguez, durant la seua compareixença en la comissió de Sanitat de Les Corts. En aquest punt, ha apuntat que el territori valencià és una de les autonomies amb una incidència acumulada més baixa, amb 1.150 casos de COVID-19 per cada 100.000 habitants.

D'aquesta manera, Mínguez ha afirmat que, en aquests moments, "la sanitat valenciana està preparada per a atendre les necessitats assistencials d'aquesta nova onada de contagis", ja que, a més, només tres comunitats autònomes tenen menys incidència que la Comunitat Valenciana.

Així i tot, des de la Conselleria s'ha apostat per reforçar i impulsar la vacunació com la millor mesura per a frenar aquesta escalada de contagis. En aquests punts de vacunació sense cita es facilita l'administració de vacuna a aquelles persones que estan pendents de rebre alguna de les dosis – bé perquè van passar la malaltia o per qualsevol altre motiu – agilitzant el procés perquè tota la població puga comptar amb la pauta completa de vacunació.

De moment, el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava, a principis de setmana, que no s'anaven a aplicar mesures restrictives, ja que s'espera que els contagis vagen caient en 10-15 dies. No obstant això, va tornar a apel·lar a la prudència i va recomanar l'ús de la mascareta en aglomeracions i en espais amb falta de ventilació, així com a les persones amb major vulnerabilitat.

Finalment, la Comunitat Valenciana portarà al pròxim Consell Interterritorial de Salut la proposta d'establir una quarta dosi a partir de la tardor per a aquelles persones i col·lectius més vulnerables.

Destacats