Puig veu "molt positiu" poder "dialogar" sobre finançament amb la Junta d'Andalusia "sense frontisme" ni "partidisme"

Guardar

puig ep
puig ep

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha remarcat que li sembla "molt positiu que hi haja possibilitat de diàleg" amb el govern d'Andalusia sobre el finançament autonòmic i ha explicat que la seua "proposta" consisteix a "parlar sense frontisme", al mateix temps que ha cridat a "fugir del partidisme": "No anem contra ningú, però sí que és cert que Andalusia i la Comunitat Valenciana tenen interessos comuns en aquest procés".

Així s'ha pronunciat a la seua arribada a la Nit de les Finances i Premis Forinvest 2020, preguntat per si hi ha resposta del govern d'Andalusia a la seua proposta d'una reunió per a abordar el finançament autonòmic. Puig, aquest dilluns, havia afirmat que la seua voluntat és reunir-se amb la Junta d'Andalusia "i amb totes les comunitats" per a parlar de finançament i "anar consolidant una posició majoritària", superant sempre "els partidismes".

Posteriorment, el portaveu del Grup Parlamentari Popular Andalús, José Antonio Nieto, ha demanat a Puig que "de debò" faça "una aposta sense ideologies" per a reclamar en unió al Govern central el finançament que correspon tant a la seua regió, com a Andalusia

Interpel·lat referent a això, el 'president' ha assenyalat, durant la Nit de les Finances, que "cal fugir del partidisme per a trobar un espai de consens fonamental en el qual ha de ser la transformació d'un model de finançament que, finalment, el que ha d'aconseguir és igualtat entre els ciutadans i singularitat entre els territoris".

"Sobretot, hem d'aconseguir tindre recursos suficients per a tindre la sanitat, educació i protecció social que es mereixen els ciutadans", ha defensat.

En aquest sentit, Ximo Puig ha expressat que li "sembla molt positiu que hi haja aqueixa possibilitat de diàleg". "En qualsevol cas, la meua proposta anava en aqueix sentit: dialogar, parlar sense frontisme, no anem contra ningú però sí que és cert que Andalusia i la Comunitat Valenciana tenen interessos comuns en aquest procés", ha resolt.

Destacats