Puig veu "esperança" en la reforma del finançament, "prou alineada" amb les reivindicacions valencianes

Guardar

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant una trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, durant una trobada amb el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat aquest dissabte que veu "amb esperança" la proposta del Govern per a reformar el model de finançament autonòmic sobre la base del criteri de població ajustada i ha destacat que està "bastant alineada amb el que hem demanat els valencians, que és una garantia d'igualtat per als espanyols".

Així s'ha manifestat Puig aquest dissabte en declaracions als mitjans després d'assistir al 'Brindis del cava' i nomenament del periodista Màxim Huerta com a ambaixador del cava de Requena (València), on ha celebrat que "s'ha obert el debat" sobre el finançament autonòmic.

Puig ha remarcat l'"esperança" d'aquesta proposta, que ha insistit que estava sol·licitada "des de fa huit anys", encara que ha assegurat que ara hi ha una proposta "rigorosa i seriosa" per a analitzar "en profunditat" per a "aportar el que considerem".

En tot cas, ha assenyalat que "encara falta molt camí a recórrer" però "l'important és que ja hi ha una proposta" i ha instat les comunitats autònomes i els partits a "retratar-se i intentar superar les seues posicions de partida" per a arribar a un "gran acord".

Finalment, ha incidit en què perquè aquest canvi siga possible és necessària la participació de CCAA i formacions polítiques: "És fonamental que tinguem en el Congrés dels Diputats la majoria suficient perquè hi haja aqueix nou finançament que garantisca als valencians uns serveis públics de qualitat i un impuls a l'activitat econòmica".

Destacats