Puig anuncia que el transport públic per a joves serà gratuit fins al 31 de desembre

Es tracta d'una mesura dirigida a les persones de fins a 30 anys que s'implementarà si Ximo Puig és reelegit president de la Generalitat Valenciana després de les eleccions autonòmiques

Guardar

Un grup de joves entren a un tramvia de Metrovalencia
Un grup de joves entren a un tramvia de Metrovalencia

Ximo Puig, actual president de la Generalitat Valenciana i candidat del PSPV-PSOE a les eleccions autonòmiques del 28M, ha confirmat que les persones joves podran seguir viatjant en transport públic de manera gratuïta fins a finals d'aquest any. D'aquesta manera, els menors de 30 anys (aquesta edat inclosa) podran usar el metro, tramvia i els autobusos sense cap cost fins al pròxim 31 de desembre si Puig és reelegit com a president.

Es tracta d'una mesura que va ser aprovada per la Generalitat Valenciana el passat mes d'octubre i que va permetre als qui tingueren menys de 30 anys viatjar en Metrovalencia, els autobusos de l'EMT i Metrobus de manera gratuïta fins al 31 de juliol, després de ser prorrogat al desembre. Encara així, Puig ha informat que la gratuïtat del transport públic per als joves es prorrogarà fins a finals d'aquest any si torna a ser president del govern valencià després de les eleccions autonòmiques que se celebren aquest diumenge 28 de maig.

Aquesta proposta del secretari general del PSPV-PSOE ha eixit a la llum durant una reunió amb representants de la joventut valenciana als qui Puig ha transmés la seua aposta per crear una "aliança intergeneracional". "Aquest ha sigut un Govern compromés amb els joves i ara hem de fer un pas més perquè tinguen un paper destacat", ha explicat l'actual líder del govern valencià que buscarà revalidar el seu càrrec el pròxim 28 de maig.

Un usuari es disposa a passar els torns en una estació de Metrovalencia
Un usuario se dispone a pasar los tornos en una estación de Metrovalencia

Ambdues mesures van ser implementades pel govern del Botànic amb l'objectiu de reduir l'impacte negatiu que està tenint la pujada generalitzada dels preus, especialment els combustibles, en l'economia de les llars. Al mateix temps, es tracta d'una proposta que fomenta l'ús del transport públic per a avançar cap a un model de mobilitat més sostenible.

Destacats