Puig torna a descartar un confinament ara perquè "l'estat d'alarma no ho permet"

Guardar

ximo puig videoconferencia
ximo puig videoconferencia

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha tornat a descartar aquest dijous la possibilitat d'un confinament en la Comunitat Valenciana per les males dades de la pandèmia, atés que "en aquests moments l'estat d'alarma no ho permet".

Després dels rècords de contagis, hospitalitzats i morts dels últims dies, ha garantit que "es prendran les decisions que es consideren oportunes" en funció de l'evolució, dels estudis epidemiològics i del que plantege la Conselleria de Sanitat.

"Prendrem les decisions d'una manera serena i pensant en l'interés general, com sempre", ha recalcat als periodistes després de l'homenatge anual a Manuel Broseta.

Puig, davant les peticions de confinament dels col·legis de metges i dels seus socis de govern (Compromís i Unides Podem), ha remarcat que ara "hauria d'haver-hi un canvi de norma a Espanya per a un confinament personal", mitjançant una modificació de l'estat d'alarma.

També ha recordat que no es pot avançar el toc de queda perquè la Comunitat el té establit des del set de gener en "la part més alta" que permet l'estat d'alarma, a les deu de la nit. "Estem dins de la norma i actuant en conseqüència", ha subratllat.

De moment, ha avançat la convocatòria en els pròxims dies de la comissió interdepartamental COVID-19 per a analitzar l'evolució i "prendre les decisions oportunes", després del que es reunirà el Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) per a coordinar la labor de les forces i cossos de seguretat i els ajuntaments.

El president valencià ha agraït el treball dels agents i la col·laboració de Delegació del Govern en els tancaments perimetrals, una situació "molt difícil" en la qual estan 29 municipis de la Comunitat i la mateixa regió respecte a unes altres. "Exigeix molta dedicació", ha constatat.

Arxivat a:

Destacats