Puig, sobre Oltra i la investigació al seu germà: "No hi ha draps bruts, hi ha confiança en la justícia"

Diu que li produeix "repugnància moral" que el PP "manipule" amb la contractació del seu fill en una empresa del seu germà

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, es donen la mà durant una sessió de control de les Corts
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta, Mónica Oltra, es donen la mà durant una sessió de control de les Corts

El 'president' de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha insistit que "en absolut" el preocupa la possible imputació de la vicepresidenta, Mónica Oltra, pel cas d'abusos a una menor tutelada per part del seu exmarit, ni per la investigació de les ajudes concedides a empreses vinculades al seu germà, després que un jutge haja citat a Francis Puig a declarar.

"No hi ha draps bruts; per tant, no hi ha res a llavar: hi ha confiança en la justícia", ha resolt als periodistes després de visitar una fira de Formació Professional en la plaça de l'Ajuntament de València al costat del conseller d'Educació, Vicent Marzà.

Després d'afirmar que confia tant en la justícia com desconfia de la "mala fe" de l'oposició, Puig ha defensat que el Consell està centrat en el progrés i a superar la crisi, a diferència de l'anterior govern del PPCV que era "el bressol de la corrupció". "Ara hem superat a moltes comunitats en reputació, aqueixa és la realitat", ha recalcat, destacant que grans empreses com Volkswagen decidisquen invertir en la Comunitat.

Per contra, ha criticat que "la dreta està jugant a una altra cosa; quant pitjor, millor, i simplement estan preocupats de tindre alguna opció de govern aliant-se amb l'extrema dreta". "No es pot estar permanentment intentant destruir sense aportar", ha advertit.

Preguntat per si mantindrà a Oltra (Compromís) si finalment és imputada, ha descartat fer "futuribles" i ha recordat que ve defensant "per activa i per passiva" que confia absolutament en la justícia. "I aqueixa és la meua posició --ha abundat--, ja veurem en el futur el que (la justícia) determinarà".

D'altra banda, a Puig li han inquirit per l'informe de la Guàrdia Civil que recull que el fill de Ximo Puig va ser contractat per una empresa vinculada a Francis i que aquesta mercantil va rebre subvencions de la Generalitat per a fomentar l'ocupació, un escrit que no adverteix que es produïra cap il·legalitat en aquest procés.

"És obvi que hi ha una manipulació. És un informe esbiaixat que ha distribuït el PP, és una denúncia contra una empresa en la qual treballa el meu germà i en la qual, circumstancialment durant tres mesos, absolutament amb tota legalitat, va treballar el meu fill", ha remarcat el cap del Consell.

"RES A AMAGAR"

Així, ha assegurat que li produeix "repugnància moral el que està fent el PP" i ha garantit que "en qualsevol cas, no hi ha res a amagar" i que "la Conselleria d'Educació va actuar correctament com ha dit reiteradament la justícia".

Ximo Puig ha recordat així que els 'populars' van intentar anar contra el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano (Compromís), "i la justícia va dir que no i va determinar que les ajudes s'havien donat de manera absolutament legal".

"Però al PP li és igual", ha rematat, i ha defensat que "en l'àmbit de la responsabilitat política, qui ha d'assumir responsabilitats polítiques són aquells que han denunciat il·lícitament i han fet una campanya bruta que l'única cosa que pretén és enterbolir l'estabilitat de la Comunitat".

Destacats