Puig, sobre la moció de censura de Vox: "És una desgràcia que la dreta estiga liderada per l'extrema dreta"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha manifestat que és una "desgràcia" que "la dreta estiga liderada per l'extrema dreta", la qual cosa ha considerat com un "impuls de la fractura de la societat espanyola que representa Vox i que, a més, compte en moltes ocasions amb l'aval del PP". "La veritat és que produeix inquietud", ha asseverat.

En aquests termes s'ha pronunciat Puig aquest diumenge, en declaracions als mitjans de comunicació, en ser preguntat per la moció de censura impulsada per Vox que presentarà a l'economista Ramón Tamames com a candidat a la Presidència del Govern.

"En qualsevol cas, segur que la societat espanyola no tindrà en compte aquesta moció de censura", ha apuntat, al mateix temps que ha afirmat que tampoc creu que "el Parlament la tinga en compte". "Sí que tindrà en compte el que és una actitud de divisió, enfrontament, ruptura i fractura que no li interessa a la societat", ha subratllat.

En aquesta línia, ha defensat que "la societat espanyola ha d'estar unida en la diversitat". "I això és el que sembla que l'extrema dreta i la dreta no entenen a vegades", ha enlletgit, i ha criticat que "aquesta moció de censura és una desgràcia per a aquesta societat, en la qual la dreta està liderada per l'extrema dreta, la qual cosa realment no aporta valors a la convivència".

Els diputats de Vox registraran aquest dilluns en el Congrés la moció de censura que presenta a l'economista Ramón Tamames com a candidat a la Presidència del Govern. Sexta de la democràcia i segona impulsada per Vox aquesta legislatura, la data del seu debat està ara en mans de la presidenta de la Cambra, Meritxell Batet, encara que en cap cas serà abans de mitjan mes de març.

El president de la formació, Santiago Abascal, va anunciar fa ja dos mesos i mig que presentarien una nova moció de censura contra Pedro Sánchez davant la "urgència de desallotjar al Govern de PSOE i Unides Podem del Palau de la Moncloa".

Destacats