Puig, sobre les Falles 2021: "La prioritat és la salut, però queda molt temps"

Ribó insisteix que acataran les normes encara que "hi ha molts grisos" entre fer Falles com sempre i no fer-les

Guardar

puig-fallas2020
puig-fallas2020

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dimecres que per a la celebració de les Falles de València de 2021 "en principi, la prioritat és la salut" i que "a partir d'ací, queda molt temps" fins a març de l'any que ve, en funció de l'evolució de la pandèmia.

"Cal conviure amb el coronavirus, no tenim una altra", ha sostingut en roda de premsa al costat de l'alcalde de València, Joan Ribó, preguntats pel que va dir la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que celebrar Falles, Fogueres i altres festes populars valencianes serà "impossible" si no està llesta la vacuna.

Puig ha posat l'accent que ara com ara "clar que no és possible" celebrar les festes josefines com sempre, encara que ha rebutjat fer polèmica amb això perquè "no cal fer cap mena de cacofonia que no existeix", davant les crítiques a la negativa de la consellera.

En aquesta línia, ha subscrit la postura de l'alcalde que tot el que es faça al març estiga dins del marc de seguretat sanitària perquè és "la prioritat". "Per descomptat, estem fent actes com aquest amb congregacions de persones amb seguretat", ha recalcat amb relació a una trobada de directius espanyols a València dins de dues setmanes.

L'alcalde de València ha subratllat que l'Ajuntament actuarà "igual que ha fet sempre: seguint de manera estricta les normes de la Conselleria de Sanitat". "No som la Comunitat de Madrid, per això ací les coses estan anant bé", ha asseverat.

Ara bé, ha puntualitzat: "Entre que hi hagen Falles, que si no hi ha un miracle de sant Vicente és molt improbable, i que no hi hagen de cap manera, hi ha molts grisos".

Ribó ha promés així que mai s'eixiran de les normes sanitàries i ha rebutjat que hi haja contradiccions amb la Conselleria perquè "és una qüestió terminològica". Però "les normes de Sanitat les posa qui les posa: la consellera", ha reblat.

Arxivat a:

Destacats