Puig, sobre la seua continuïtat com a secretari general de PSPV: "Vull liderar el projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana"

Creu que les crítiques al seu entorn no afecten l'acció de govern i que cadascun,"siga de la família que siga, ha d'assumir la seua responsabilitat"

Guardar

puig-entrevista
puig-entrevista

El 'president' de la Generalitat i líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha assenyalat, sobre si optarà a continuar com a secretari general del PSPV, que vol seguir al capdavant del "projecte de progrés" de la Comunitat, encara que aqueixa és una decisió que ha de prendre al costat del partit. "Vull liderar clarament el projecte de progrés per a la Comunitat Valenciana", ha asseverat.

Així ho ha remarcat el cap del Consell en una entrevista en 'Hora 14' de la Cadena SER, que recull Europa Press, en ser preguntat per si desitja continuar liderant el PSPV.

Puig ha fet notar que cal respectar el calendari de congressos però ha considerat, al mateix temps, que "la bicefàlia no ha funcionat històricament".

"Decidiré i decidirem en els pròxims mesos --ha prosseguit--; no és una decisió personal, vull comptar amb el partit. Per a mi, el més important ha sigut i és ser president de la Generalitat i per això agrairé sempre al meu partit i als militants. L'única cosa que vull és que el PSPV assumisca la seua responsabilitat i siga capaç de liderar el benestar i el progrés d'acord amb altres forces. Hem aprés a governar des de la diversitat".

A Puig també se li ha inquirit sobre les crítiques pels assumptes que esguiten al seu entorn familiar, en referència a la investigació al seu germà Francisco per la concessió de les ajudes al foment del valencià en mitjans de comunicació.

Sobre aquest tema, Ximo Puig ha ressaltat que confia "absolutament en els funcionaris de la Generalitat i en la justícia" i ha agregat que cadascun, "siga de la família que siga" ha d'assumir la seua responsabilitat.

En tot cas, ha postil·lat que les qüestions que es plantegen "no afecten l'acció de govern del president". Sobre aquesta qüestió, ha afegit que el fet que els socialistes "hagen recuperat l'hegemonia en la Comunitat Valenciana i que el govern del Botànic funcione adequadament és alguna cosa que a les dretes els preocupa molt perquè pensaven que la Generalitat era patrimoni de la dreta".

"DESGASTAR AL GOVERN I Al PRESIDENT"

"I utilitzaran tot el que puguen per a desgastar al govern i al president. Això retrata una manera de fer política per part del PP, de Ciutadans i de l'extrema dreta. Nosaltres contestarem treballant amb humilitat i explicant" les coses, ha garantit.

Sobre l'avançament de les passades eleccions autonòmiques, Puig ha destacat el fet que la Comunitat tinga ara un calendari propi i ha assenyalat, a prop dels resultats: "Mai sabrem si elresultat obtingut haguera sigut diferent sense avançament".

També se li ha plantejat a Puig si, en cas que es deterioren les relacions amb els seus socis de govern --Compromís i Unides Podem--, es plantejaria un nou avançament electoral o governaria en solitari. El cap del Consell s'ha limitat a dir que el Govern del Botànic "travessa un bon moment" i ha emfatitzat el fet que ha aprovat el pressupost de 2020.

Arxivat a:

Destacats