Puig sobre l'avançament electoral: "el que importa és que siga la màxima gent la que decidisca el futur de la Comunitat"

El President assegura que “cal frenar als qui volen anar contra la història”

Guardar

Corts Valencianes I. Caballer
Corts Valencianes I. Caballer

El president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, ha assenyalat que prendrà la decisió d'avançar o no les eleccions autonòmiques per a fer-les coincidir amb les generals del 28 d'abril "pensant sempre en els interessos dels valencians i les valencianes". "Estem en un procés democràtic en el qual importa és que siga la màxima gent la que decidisca el futur de la Comunitat", ha manifestat.

Així s'ha expressat Puig a preguntes dels mitjans durant un acte d'homenatge a alcaldes socialistes en el qual ha participat aquest diumenge a Forcall (Castelló). El líder dels socialistes ha afegit que la Comunitat "ha passat del paradigma de la corrupció al de la solidaritat a través d'un govern honrat que ha garantit l'estabilitat i el diàleg social", ha recollit el PSPV-PSOE en un comunicat.

Respecte al panorama polític general, Puig ha assenyalat: "Cal frenar als qui volen anar contra la història". "Estem en un moment en què una altra vegada hem de frenar als qui volen la contrareforma democràtica i volen llevar els drets de les dones", ha manifestat, al mateix temps que ha afegit que això cal fer-ho "des d'una mirada àmplia, de tolerància i contra el fanatisme que representen les dretes espanyoles".

El líder dels socialistes valencians ha criticat així mateix "la manipulació que fan des de la dreta de les institucions", de la qual ha dit que "és un element molt negatiu per a la societat democràtica". Davant això, ha demanat "bandejar aquesta confrontació absurda i estèril que no porta més que a intentar resoldre els problemes d'una manera dicotòmica". "Però no tot és o blanc o negre, la vida és una mica més consensuada, més de tots i de totes", ha expressat.

Puig ha agraït "l'esforç que tantes persones van fer en l'àmbit local per representar dignament als seus veïns i veïnes en uns moments molt més complicats que ara" en referència als alcaldes i alcaldesses durant aquests 40 anys de democràcia.

"Ara, 40 anys després de recuperar la democràcia que vam perdre, des de la convivència, des de la capacitat d'empatitzar, de creure que el futur ha de ser comú, sense confrontació, es tracta d'avançar, de continuar avançant", ha emfatitzat.

Destacats