Puig situa el diàleg social, l'estabilitat i l'aposta per la innovació com a claus per a convertir els desafiaments en oportunitats

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el diàleg social, l'estabilitat institucional i l'aposta per la innovació realitzada en la Comunitat Valenciana són factors clau que expliquen la seua capacitat per a convertir els desafiaments en oportunitats.

El màxim responsable del Consell s'ha pronunciat així durant l'obertura de l'I Fòrum Econòmic Valencià 'L'economia de les oportunitats', organitzat per El Español, Invertia i D+I en La Marina de València.

"Oportunitat ve de port" i, "per a aprofitar les oportunitats que ofereix el 'reset' actual de la història", es necessita "un amarrament econòmic" i un "amarrament polític", ha defensat Ximo Puig.

Com ha exposat, aquest "amarrament econòmic" es basa en la posada en marxa de polítiques, amb l'acord dels agents socials, que permeten la transformació econòmica i possibiliten la transició energètica i la reindustrialització.

En aquest sentit, ha indicat que el Consell ha tingut clar que havia de treballar per a "convertir cada actiu disponible i cada desafiament econòmic en una oportunitat per a l'ocupació".

I el resultat -ha agregat- és que la Comunitat Valenciana "ha aconseguit crear més ocupació que mai (2.050.000 persones afiliades a la seguretat social), aconseguir el sostre d'exportacions més alt de la nostra història i més creixement que la mitjana (4,6%)", a més d'haver recuperat projectes com Parc Sagunt, la Ciutat de la Llum d'Alacant, l'Àgora de València o l'Aeroport de Castelló.

L'aposta del Consell per la innovació també ha sigut fonamental fins al punt de convertir a la Comunitat Valenciana en "el territori espanyol que més ha avançat en innovació en set anys", d'acord amb els indicadors d'innovació regional de la Comissió Europea, amb un ascens de 29 posicions en el 'rànquing', ha agregat.

Estabilitat política

A més, segons ha remarcat, l'estabilitat política de la qual gaudeix la Comunitat ha possibilitat un segon "amarrament", en aquest cas polític, que resulta primordial per a posar barreres al "populisme" i la "polarització" a Espanya. En aquest punt, Puig ha instat a combatre l'"excessiva contaminació de l'ambient polític", i ha lamentat la seua "futbolització" i també el "hooliganisme parlamentari".

"Existeix una Espanya real que no està ni en la crispació ni en el veto, que aspira a la serenitat i als acords; aqueixa és l'aportació que hauria de fer la política per a la dècada de les oportunitats", ha assenyalat el president.

Arxivat a:

Destacats