Puig es manifestarà el 20N contra l'infrafinançament autonòmic però "sense anar contra ningú"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig
El president de la Generalitat, Ximo Puig

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha confirmat que participarà en la manifestació unitària convocada dissabte que ve, 20 de novembre, contra l'infrafinançament autonòmic, amb l'objectiu de "reivindicar el problema valencià no contra ningú, sinó a favor de la societat".

Després de l'obertura del XIV Congrés del PSPV, Puig ha assegurat que "per descomptat" que participarà en la marxa que coincideix amb el quart aniversari de la gran manifestació pel finançament i que ho farà "com en tot moment estant al costat d'una reivindicació justa".

"L'infrafinançament és absolutament inassumible", ha recalcat, remarcant que no vol fer d'aquest debat una qüestió identitària sinó buscar la igualtat, ja que el PSOE "va nàixer per a la igualtat". Ha insistit a més que la singularitat de les autonòmiques no pot afectar el fet que tots els espanyols siguen iguals "visquen on visquen".

Per tant, Puig ha defensat "amb total claredat" que la manifestació del 20N és necessària per a evidenciar una vegada més la necessitat de reformar el finançament i ha reiterat la seua intenció d'acostar postures entre les CCAA, perquè "sense acord no hi haurà nou model".

Aquesta setmana ha recordat la participació del conseller d'Hisenda, el socialista Vicent Soler, en una trobada a Galícia sobre finançament, a més de garantir que continuarà mantenint reunions "de manera bilateral i multilateral per a convéncer de la necessitat de mantenir l'Estat del Benestar". "Estaré com he estat en tot moment al costat d'una reivindicació justa", ha abundat.

Destacats