Puig, satisfet amb els PGE: "és un pas avant" encara que "sempre es vol un poc més"

El president afirma que la Generalitat podrà usar els fons de 300 milions per a compensar a la província d'Alacant

Guardar

Ximo Puig en el primer Tall de la Taronja
Ximo Puig en el primer Tall de la Taronja

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, s'ha mostrat "satisfet" amb els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i les partides destinades a la Comunitat: "és un pas avant" encara que "sempre es vol un poc més", ha asseverat.

Puig s'ha pronunciat en aquests termes en declaracions als mitjans de comunicació després d'assistir al primer Tall de la Taronja en una finca de Picassent, en ser preguntat per la seua opinió sobre els PGE.

"Crec que els PGE van en el camí correcte", ha començat dient per a recordar que són quasi 1.600 milions que s'injectaran a l'economia valenciana: "Això és molt positiu i important per a la recuperació i la reactivació econòmica i social", ha destacat.

"Del que es tracta ara és d'invertir-los i executar-los", ha dit el president per a destacar que es compta per primera vegada amb dos fons de fins a 300 milions d'euros per a invertir directament per part de la Generalitat. En aquest sentit ha assenyalat que es podrà fer un procés de compensació amb la província d'Alacant, on hi ha menor aportació.

Preguntat per si confia que els pressupostos tiren avant en el Congrés dels Diputats, ha respost que "sí". "Són pressupostos que faran avançar al conjunt de la societat espanyola en l'espai de la recuperació econòmica i social i crec que amb aportacions, que es produiran segur en les esmenes, tindrem un bon instrument per a un gran objectiu, que és l'ocupació i, sobretot, el benestar dels ciutadans", ha subratllat.

"Des de la perspectiva valenciana tenim al voltant de l'11,4% d'inversió, amb el que està d'acord amb el nostre índex de població. El que volem és que servisca per a cohesionar i donar capacitat de resposta a aquesta crisi tan dura que hem tingut", ha agregat.

Així mateix, interpel·lat per si està satisfet amb els pressupostos, ha contestat: "Satisfets absolutament no s'està mai perquè hi ha moltes mancances en aquests moments, però és un pas avant i la consolidació d'una posició després de molts anys d'infrainversió". Sobre aquest tema, ha aclarit: "La Comunitat no sols pateix infrafinançament, sinó també infrainversió. Per tant en aquests últims anys estem pujant la inversió i crec que és positiu", ha dit.

"Però encara tenim moltes mancances, febleses que cal corregir i sempre es vol una mica més. Encara que en termes generals podem estar satisfets", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats