Puig retrau a Bonig que la seua gestió com a consellera ha costat 135 milions d'euros en indemnitzacions

La 'popular' li havia tirat en cara l'execució pressupostària d'un Consell que fa "de la mentida el relat de la seua política"

Guardar

puig_corts_trasvase
puig_corts_trasvase

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha retret a la presidenta i portaveu del PP en Les Corts, Isabel Bonig, que la seua gestió com a consellera d'Infraestructures ha costat als valencians 135 milions d'euros en indemnitzacions i execució de sentències, i això "és part de l'execució pressupostària" de cada any, després que aquest li haja recriminat el nivell d'execució dels comptes en el Consell del Botànic.

Bonig ha preguntat a Puig pel grau d'execució amb el qual pensa tancar l'any, lamentant que el Consell ha deixat aquesta legislatura "4.000 milions sense executar, ha pujat impostos i taxes i ha unflat ingressos", fent "de la mentida el relat de la seua política".

Sobre este tema, el cap del Consell ha indicat que fins a octubre l'execució és del 76,7% i s'espera que acabe l'any en el 95,2%, per damunt de la de l'últim any de govern del PP. "Òbviament, sempre es pot millorar i anirem millorant, però la gestió del nostre pressupost està llastrada en gran manera i el que sempre executem són els seus deutes", ha dit.

En aquest sentit, ha apuntat que Bonig "ha costat als valencians 135 milions" en indemnitzacions i execució de sentències derivades de la seua gestió com a consellera, desgranant cadascuna d'elles: 9,4 milions per la resolució del contracte de concessió de l'autovia CV-95; 14,6 milions per a l'adjudicatària de l'Avinguda Dénia d'Alacant per una condemna del Suprem; 5,5 milions per a Automòbils l'Alcoiana pel TAM Alacant; 1,3 milions d'indemnització a la concessionària del port de Benicarló; no menys de 100 milions per la demolició de les Torres de Benidorm o 2,6 milions per l'autovia CV-50, entre unes altres.

Així mateix, Bonig també ha enlletgit a Puig les ajudes "a dit" a entitats "catalanistes, separatistes i sobiranistes" i li ha preguntat si creu que hi ha presos polítics a Espanya o està a favor d'"indultar els colpistes".

També s'ha referit al fitxatge de l'exassessor socialista José Manuel Orengo per Baleària o la imputació del regidor de Compromís a València Pere Fuset per l'accident mortal en Vivers, preguntant si és ètic o estètic que seguisca en el càrrec quan se li investiga per una mort". No obstant açò, ha indicat que el PP defèn la presumpció d'innocència: "No li direm 1 mort, 0 responsables, esperarem el procés judicial".

Puig ha respost Bonig que "pareix no li deixen fer mítins en el seu partit i vé ací a fer-los" i ha assenyalat sobre aquests "precs i preguntes" que ell mai ha parlat de presos polítics però els 'populars' "per un grapat de vots estan disposats a fer el que faça falta, que es trenque Espanya, tot per un grapat de vots". "L'únic perill que té la Comunitat és que vostés tornen a governar i això no va a passar", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats