Puig reivindica la capacitat de PSOE de "representar la centralitat": "Mai perdrà vocació de ser partit majoritari"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'expresident Joan Lerma
El president de la Generalitat, Ximo Puig, i l'expresident Joan Lerma

El president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reivindicat la capacitat del PSOE de "representar la centralitat" perquè, ha asseverat, "és un partit que mai perdrà la seua vocació de ser un partit majoritari". "Al final els ciutadans decidiran, però per nosaltres no quedarà", ha promés.

"El PSOE mai renunciarà a allò que és el seu esdevenir i la seua ambició històrica: tindre la majoria suficient, una majoria àmplia, per a aconseguir la màxima convivència i la màxima llibertat possible", ha defensat i, per això, ha advocat per continuar amb "polítiques avançades en el social, el cultural i l'econòmic", així com d'"actualitzar" el projecte socialista i "reformular el que calga reformular".

En aquest sentit, ha afirmat que, per contra, "la dreta no ha canviat": "Nosaltres ens actualitzem sempre, però la dreta és sempre previsible, el més previsible del món", perquè "porten des del començament de la democràcia en la Comunitat, fa 40 anys, intentant dividir als valencians". "Romanen en la mateixa posició intentant dividir als valencians", ha reiterat.

Així s'ha manifestat Puig aquest diumenge durant l'acte organitzat pel PSPV-PSOE, 'Tota una vida de governs progressistes', per a commemorar l'arribada a la Generalitat Valenciana de l'expresident Joan Lerma, que ha comptat amb la participació d'històrics socialistes valencians que han repassat com es van viure aquells dies "de canvi i transformació" i lloc en valor "els drets i llibertats aconseguides llavors i que hui continuen sent" el "senyal d'identitat" del partit.

Puig ha destacat que l'"opció política, en el passat i ara" dels socialistes és "intentar cosir socialment i territorialment" per a defensar un "projecte de prosperitat social per a la Comunitat Valenciana". "Hem de ser conscients del que representem a cada moment per a donar coherència a un projecte de transformació d'aquest país, que va començar en els anys 80 i que ara té una nova data important", ha remarcat.

I, en aquesta mateixa línia, ha posat l'accent en la "coherència històrica" del projecte del PSPV per a la Comunitat Valenciana: "Aquest partit és ací per a servir a la Comunitat, de nord a sud, en pobles i en ciutats", ha afirmat, al mateix temps que ha afegit que "és un projecte polític nascut del treball i del que significa la igualtat d'oportunitats".

"VIA ANTITÈTICA A LES DRETES"

Ximo Puig s'ha referit a "tots aquells paràmetres" que han demostrat que la Comunitat Valenciana és una "societat capaç de treballar junta i generar confiança, tranquil·litat i ocupació". "Malgrat les dificultats dels últims mesos, la inflació terrible i les circumstàncies negatives, aquest és el mes amb més persones que mai treballant en la Comunitat: 2,5 milions", ha celebrat.

En paraules de Puig, aquestes xifres reflecteixen un "canvi de paradigma" que ha demostrat que l'anterior "no era l'única via possible" per a afrontar una crisi". "Tant el Govern d'Espanya com el Consell han optat per una via antitètica a la triada per les dretes en l'anterior crisi", ha apuntat.

"Els resultats són que, malgrat els problemes, la inflació i l'augment del preu energètic, en aquests moments hi ha cohesió social, s'ajuda a les persones, es pujaran un 8,5% les pensions i ningú es quedarà al marge, al mateix temps que animem a l'economia per a aconseguir la creació d'ocupació i d'oportunitats de futur".

Arxivat a:

Destacats