Puig reclama a Sánchez "un esforç" per a reformar el finançament des "del diàleg": "No es pot ser equidistant"

Guardar

El president del Govern, Pedro Sánchez
El president del Govern, Pedro Sánchez

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reclamat al president del Govern, Pedro Sánchez, "un esforç" per a trobar una solució "en un espai de diàleg permanent" sobre la qüestió del finançament autonòmic, un tema "de justícia social i de convivència", amb la finalitat de "garantir la igualtat" entre territoris. "No es pot ser equidistant", ha defensat sobre aquest assumpte.

El cap del Consell i secretari general del PSPV, durant la seua intervenció aquest dissabte a València en l'acte de presentació les candidatures socialistes per a les eleccions municipals de maig de 2023, ha enlletgit a aquells que "diuen ser patriotes" que "es neguen a complir la Constitució" per a abordar la reforma del sistema de finançament autonòmic, una posició "molt greu", al seu judici.

Respecte al transvasament Tajo-Segura, Puig ha reivindicat que la Comunitat Valenciana té "dret a l'aigua de qualitat i per sempre" i això mateix ha reclamat a la Vega Baixa, "amb tots els recursos disponibles".

"Hem superat la guerra de l'aigua, no volem això, estarem sempre en la via del diàleg, amb la màxima racionalitat i sense partidismes, per a aconseguir aigua per als nostres agricultors", ha remarcat.

El també secretari general del PSPV ha reivindicat "el dret a una aigua de qualitat per sempre", ha indicat que aquesta qüestió "no està en la confrontació". "No volem una guerra, volem aigua per sempre amb tots els recursos disponibles", ha incidit, i sobre aquest tema ha defensat que des que governa el PSOE "s'han transvasat més hectòmetres que quan ho feia el PP". "Eixa és la realitat", ha apuntat.

En tot cas, ha apostat per abordar aquesta qüestió "racionalment, amb rigor i sense fer partidisme ni enfrontar a comunitats sense creure's separatista" i ha instat la Comunitat de Madrid --dirigint-se a l'actual ministra d'Indústria i Turisme, Reyes Maroto, candidata a l'alcaldia d'aquesta ciutat, perquè, si governa, "force" a l'autonomia-- a "regenerar i depurar l'aigua", perquè "si Madrid depura, el Tajo estaria millor, i volem que estiga tan bé com siga possible".

Destacats