Puig proposarà canviar les llistes de València i Alacant i frenarà la proposta de Bielsa per a la Diputació

Guardar

Imatge d'arxiu de l'arrancada de la campanya de Puig per al 28M a Mislata, amb Bielsa a la dreta de la fotografia
Imatge d'arxiu de l'arrancada de la campanya de Puig per al 28M a Mislata, amb Bielsa a la dreta de la fotografia

La direcció del PSPV, encapçalada pel secretari general, Ximo Puig, proposarà aquesta vesprada en una Comissió Executiva Nacional que es preveu tibant una modificació de les llistes al Congrés i Senat de València i Alacant que van ser aprovades "sense acord" per aquestes direccions provincials i igualment congelarà les propostes de diputats provincials.

La direcció autonòmica acudirà aquesta vesprada a la Comissió Executiva Nacional, en la qual, segons fonts del PSPV, realitzarà una proposta definitiva sobre les candidatures --diferent de les aprovades aquest dimecres-- per a les pròximes eleccions generals del 23 de juliol.

Aquesta proposta, segons les mateixes fonts, compta amb l'acord de la direcció federal del PSOE per a ser ratificades en la reunió del Comité Federal del pròxim dissabte.

En concret, en l'executiva proposaran modificar les llistes al Congrés i el Senat de València i Alacant, propostes sense acord per aqueixes direccions provincials.

Al mateix temps, la direcció nacional del PSPV congelarà l'elecció de diputats provincials i, en aqueixa mateixa direcció, també farà el mateix amb la proposta de l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, com a candidat a la presidència de la Diputació de València.

Segons el Reglament Federal de Desenvolupament dels estatuts federals del PSOE, les direccions provincials remetran les seues llistes a la Comissió Executiva de Nacionalitat, que la traslladarà amb el seu informe sobre aquest tema a la Comissió Federal de Llistes per al seu dictamen previ a l'aprovació definitiva del Comité Federal.

Aquesta vesprada es duran a terme les negociacions en la CEN del PSPV per a realitzar aquest informe. L'aprovació de llistes per a les eleccions serà dissabte que ve en el Comité Federal del PSOE.

PROPOSTES DE LLISTES

En el cas de València, ahir la direcció provincial encapçalada per Carlos Fernández Bielsa, va proposar una llista encapçalada per Diana Morant (1); José Luis Ábalos (2); l'alcaldessa d'Anna i diputada de l'Àrea de Benestar Social i Qualitat Democràtica de la Diputació de València, Pilar Sarrión (3); el diputat en el Congrés i regidor a l'Ajuntament de València Vicent Sarrià (4); i la secretària autonòmica de Model Econòmic i Finançament, María José Mira (5).

En la proposta també figuren el secretari general de Joventuts Socialistes d'Espanya, Víctor Camino (6); l'alcaldessa de Llaurí, Ana González (7); i l'assessor especial en Fons Europeus per a la Generalitat i president d'EUMAHS, Bartolomé Nofuentes (8).

Completarien la llista al Congrés María José Carrera, Antonio Esquinas, Lorena Silvent, Antoni Benito, María Amparo Beaus, Virginia Baldoví, Pilar Calabuig i José María Ángel.

Al Senat, es proposa a l'alcalde de Paterna (València), Juan Antonio Sagredo; la directora general de Societat Estatal d'Infraestructures del Transport Terrestre i secretària de Política Econòmica i Transició Digital del PSPV, Cristina Moreno, i a l'alcalde en funcions de Requena, Mario Sánchez, que en aquests comicis passa a l'oposició en perdre amb la majoria de dretes.

A Alacant, la llista suggerida per la direcció provincial està liderada per Alejandro Soler. Li segueix com a 'número 2' Patricia Blanquer i en el 3 està Lázaro Azorín, alcalde del Pinós. El lloc 4 és per a María José Adsuar, que es va presentar a les primàries per a l'Alcaldia d'Alacant enfront d'Ana Barceló.

En el número 5 està Antonio Zapata, el 6 és per a l'actual regidora socialista de l'Ajuntament alacantí --que no repetirà el pròxim mandat-- Llanos Cano. Els segueixen Guillermo Sendra, Sandra Martín, Iñaki Ríos, Lara López, Miguel de la Falç i Begoña Andreu.

A Alacant, encapçalaria la llista l'actual senadora socialista Ana Martínez i després se situa l'històric dirigent socialista Ángel Franco, sobre el qual s'especulava que poguera ostentar el número 1, alguna cosa que finalment no ha ocorregut. En el 3 està Eva Montesinos, alcaldessa d'Alacant en 2018 després de la dimissió de Gabriel Echávarri, abans que Luis Barcala (PP) accedira a l'Alcaldia aquest mateix any.

Arxivat a:

Destacats