Puig planteja al Govern central una redistribució dels refugiats arribats d'Ucraïna

Guardar

Arribada dels refugiats ucraïnesos a València
Arribada dels refugiats ucraïnesos a València

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat aquest dissabte que el govern valencià està plantejant a l'Executiu central una "redistribució" de les persones refugiades que fugen de la guerra d'Ucraïna, ja que a la Comunitat Valenciana estan arribant més que a altres comunitats autònomes.

Així ho ha explicat en declaracions als mitjans aquest dissabte a Vinaròs (Castelló), on ha inaugurat el Congrés Comarcal del PSPV-PSOE en Ports Maestrat.

Puig ha explicat que el Consell està "plantejant" al Govern central una "certa redistribució" perquè "és ben cert que a la Comunitat Valenciana vivint moltes més persones que a altres comunitats", ja que hi ha més residents ucraïnesos i "és normal en els processos migratoris que la gent vaja on coneix gent".

En aquest sentit, ha detallat que més de 600 menors ucraïnesos s'han escolaritzat en la Comunitat Valenciana en les últimes setmanes i que s'han tramitat més de 5.000 targetes sanitàries a la població que ha arribat fugint de la invasió.

Puig ha assegurat que s'està incidint en la sanitat i en l'educació i que s'està treballant amb els ajuntaments perquè hi haja "el millor acolliment possible", que passa per un "procés d'integració fonamentalment vinculat al treball", perquè encara que el principal objectiu seria frenar la guerra i que aquestes persones pogueren tornar al seu país, "mentrestant hi ha persones que potser s'han de quedar més temps i poden tindre una vida entre nosaltres".

El president de la Generalitat ha posat en valor que "la societat valenciana, una vegada més, ha demostrat que és una societat absolutament solidària que posa per davant de tot l'interés humanitari, i això ens ha de congratular com a país".

Destacats