Puig obri la porta a flexibilitzar restriccions després de la Setmana Santa

Guardar

ximo puig
ximo puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha obert la porta a flexibilitzar les restriccions per la Covid en la Comunitat Valenciana si durant el període de vacances "s'aconsegueix atallar la pandèmia". No obstant això, ha assenyalat que hui dia "no hi ha cap motiu" per a aquesta relaxació.

Davant l'arribada de la Setmana Santa, Puig ha demanat "extremar la prudència" en un context de "notícies negatives a Europa i a Espanya, on està pujant la incidència" de coronavirus. "És un moment de descans, la mobilitat està molt limitada", ha apuntat.

En aquesta línia, ha assegurat que "si s'aconsegueix atallar durant la Setmana Santa la pandèmia, podrem veure amb major optimisme Sant Vicent i fer més relaxacions", però ara "no tenim cap motiu".

Preguntat per una flexibilització de les mesures en l'àmbit de les competicions esportives, ha afirmat que, "lògicament, si es consolida la situació, es podrien relaxar, encara que hem de ser molt prudents".

"Aquests dies ens juguem molt, perquè, si eixim bé de Setmana Santa, podrem accelerar el procés de relaxar les restriccions", ha manifestat. "És el que volem", ha reconegut.

Així, ha remarcat que "cap restricció es fa per capritx", sinó per a "baixar la mobilitat" perquè "com més es produeix, més contacte i més contagis". "A vegades, fins i tot sembla que puga haver-hi contradiccions, però la mobilitat fa que hi haja contactes i cal limitar-los, també en l'àmbit intern i domiciliari, que és on es produeixen els contagis", ha agregat.

Destacats