Puig no entra en si Marzà serà el nou síndic de Compromís i lloa el "tarannà i talent" de Ferri

El canvi del síndic de Compromís podria suposar una remodelació del Consell

Guardar

El President Puig i el Conseller Marzà en un acte institucional.
El President Puig i el Conseller Marzà en un acte institucional.

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, no ha volgut entrar a valorar la possibilitat que el conseller d'Educació, Vicent Marzà, siga el nou síndic de Compromís en Les Corts en substitució de Fran Ferri, qui deixarà l'acta en unes setmanes i del que ha lloat el seu "tarannà i talent".

Després de l'aprovació dels pressupostos autonòmics per a 2022, els setens del govern del Botànic que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem, Puig ha manifestat als periodistes que "l'estabilitat de la Comunitat s'evidencia encara més" i ha apuntat a la unitat com "la millor manera de resistir".

Sobre el nou portaveu de Compromís, preguntat per la possibilitat que siga Marzà i que això obligue a remodelar el Consell, el també capdavanter del PSPV ha recordat que és alguna cosa que ha de decidir aquest grup parlamentari i que el respectarà "absolutament". "Anem a actuar amb la major lleialtat, com sempre", ha garantit.

En tot cas, ha aprofitat per a agrair i reconèixer el treball de Fran Ferri, "una persona molt especial en el tracte sempre, més enllà dels comportaments polítics" i qui "ha ajudat decisivament" a sumar en el tripartit: "Tots hem aprés a governar des de la diversitat".

A partir d'ací, Puig ha fet notar que "quan Compromís decidisca" es podrà avaluar la decisió, insistint que és alguna cosa que correspon a aquest grup i "per descomptat a Marzà" valorar, igual que a la resta de "persones rellevants" en la coalició valencianista. "He dit ja tot el que volia dir", ha resolt sobre si li el preguntarà al conseller.

DIES "EXTRAORDINÀRIAMENT DIFÍCILS"

D'altra banda, ha recordat que vénen dies "extraordinàriament difícils i complexos" per la situació sanitària, però ha remarcat que "no estem exactament igual que fa un any". "Estem millor per la vacunació i sabem com superar aquesta crisi", ha abundat.

Ximo Puig ha apuntat a la vacunació i a la prudència com a factors clau, així com a evitar els comportaments que "en un moment determinat poden ser un focus de contagi". Ha reiterat que aquests són els punts amb els quals encara la Conferència de Presidents autonòmics d'aquesta vesprada, en la qual espera que "hi haja almenys un denominador comú" per a tota Espanya.

Destacats