Puig no descarta un confinament domiciliari

Guardar

puig-archivo
puig-archivo

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, preguntat per un possible confinament domiciliari de la Comunitat Valenciana, ha assenyalat que "no es pot descartar res" perquè "viurem setmanes extraordinàriament complicades" per la pandèmia.

Així s'ha manifestat aquest dissabte el 'president' en una entrevista en el programa 'No és un dia qualsevol' d'RNE, recollida per Europa Press, on ha demanat "quedar-se a casa" perquè, ha afirmat, en condicions de pandèmia "cal ser el més prudents possible". A més, ha remarcat que la corresponsabilitat "és l'única manera" de fer front a la Covid-19. "No posarem un policia darrere de cada persona", ha afegit.

Puig ha assegurat que en aquest moment "es donen circumstàncies i dies molt difícils per a la superació de la pandèmia" i ha expressat que es garantirà que el procés de vacunació continue en les poblacions més afectades pel temporal 'Filomena'.

A més, ha assenyalat que a la fi de la setmana que ve s'hauran subministrat totes les existències de les vacunes de Pfizer amb les quals actualment compta la Generalitat i dimarts que ve haurà finalitzat el procés de vacunació en totes les residències de la Comunitat, excepte aquelles que tenen brots actius, i que ja s'ha iniciat en centres de salut i hospitals. En aquest sentit, ha defensat subministrar aquest actiu "de la manera més ràpida i eficaç possible".

Puig s'ha manifestat d'aquesta manera en la jornada en la qual la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha registrat un altre rècord de nous casos des de l'inici de la pandèmia per segon dia consecutiu i ha detectat en les últimes 24 hores un total de 6.240 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR o prova d'antígens en la Comunitat Valenciana, que situen la xifra total de positius en 169.950 persones, i té 2.337 persones ingressades, 352 d'elles en UCI.

Sanitat ha administrat, fins a aquest divendres 8 de gener, la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a més de 21.500 persones en 300 residències de la Comunitat, d'un total aproximat de 450. Dels centres que queden per vacunar, 90 tenen brots actius, la qual cosa obliga a retardar el procés.

Arxivat a:

Destacats