Puig no descarta canvis en el Consell i assegura que hi haurà nou síndic socialista abans del pròxim ple

Guardar

Ximo Puig i Manolo Mata en Les Corts
Ximo Puig i Manolo Mata en Les Corts

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha reconegut aquest dissabte, preguntat per si hi haurà canvis en el Consell arran de la designació d'un nou síndic socialista, que "és cert que es donen les circumstàncies en les quals es podrien produir, però no necessàriament s'han de produir".

Puig ha explicat aquest dissabte, en declaracions als mitjans, que després de l'eixida de Manolo Mata com a síndic socialista en Les Corts s'obri un "procés de reflexió" per a triar "el nou síndic o síndica", una decisió que ha assegurat que es prendrà abans del pròxim ple. "Puc garantir que en la pròxima sessió de les Corts hi haurà nou síndic", ha precisat. A més, el dirigent socialista ha indicat que veuran" de quina manera" poden donar "un nou impuls a l'acció de govern".

Així mateix, Ximo Puig ha concretat que la sotssecretària general del PSPV i responsable d'Igualtat de l'Executiva Nacional, Ana Domínguez, assumirà "totes les funcions" després que Mata, aquest divendres, anunciara que renunciava també a la sotssecretaria general del PSPV.

El president ha agraït a Mata el seu treball com a síndic durant set anys "i abans". "És una persona valuosa, un actiu de la nostra referència política i el continuarà sent en el futur". El ja exportaveu "fa un parèntesi que té a veure amb la seua vocació d'advocat, que jo respecte, i per tant el que ve a decidir és determinar eixa separació" per la "incompatibilitat que existeix des del punt de vista ètic".

"La demanaria a tots els grups polítics que tingueren la mateixa consciència per a revitalitzar la democràcia", ha agregat el líder dels socialistes valencians, que ha enlletgit que es produïsquen "eixes zones de foscor i incompatibilitat manifesta quan hi ha persones que formen part d'eixe escenari que es va produir fa uns quants anys a l'Ajuntament de València" i que han donat "tots els passos per a deixar arrere". "Des d'eixa perspectiva hem pres decisions i continuarem prenent-les sempre per a garantir la decència política", ha assegurat.

Arxivat a:

Destacats