Puig: "Manuel Broseta significa la lluita per la democràcia, per la convivència i, sobretot, per dignificar la política i la cultura"

El president subratlla el valor de la convivència i lloa la "capacitat de dialogar, de parlar i de respectar" del professor, assassinat per ETA fa 28 anys

Guardar

200115_PRE_FOTO_1_Broseta
200115_PRE_FOTO_1_Broseta

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la figura de Manuel Broseta com a símbol de la lluita per la democràcia i la convivència, durant el XVIII acte commemoratiu d'Amics de la Fundació Professor Manuel Broseta.

"Manuel Broseta significa la lluita per la democràcia, per la convivència i, sobretot, l'intent permanent de dignificar la política i la cultura", ha afirmat Puig, qui ha recordat l'aportació de Broseta durant els anys de la Transició.

El president ha assenyalat que amb ell se'n va anar "el patrimoni polític més important d'aqueix temps" i que la seua contribució a la política ha permés viure "un temps de pau, de llibertat i d'igualtat com el que han sigut aquests últims 40 anys".

Així mateix, el titular del Consell ha reiterat el compromís de la Generalitat i del poble valencià amb Manuel Broseta i "amb el que va significar la seua capacitat per a entendre la nostra terra i la seua capacitat, sobretot, de dialogar, de parlar i de respectar".

"Som ací per a reivindicar els seus valors i que ens ajuden a legitimar la convivència", ha afegit el president, després d'apuntar que "trencar-la és el pitjor que es pot fer des de la política o des de fora d'ella".

També, ha volgut agrair a la Fundació Professor Manuel Broseta la seua labor per fer patent que "la convivència és l'ànima on nia el seu record".

A l'acte també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Arxivat a:

Destacats