Puig insta a Meriton a assumir els seus compromisos: "És una qüestió de justícia i sentit comú"

Diu que l'administració ha ajudat al València en el que era just i demana acabar l'estadi "d'una vegada per sempre"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, urgeix a Meriton Hòldings, màxim accionista del València CF, a complir els seus compromisos amb la ciutat. "És una qüestió de justícia i sentit comú", reivindica.

En una entrevista amb Europa Press, Puig defensa que "el més desitjable" és que el València CF isca de la seua situació actual i "acabe aquesta crisi institucional".

"No és possible que no s'adopte una solució ràpidament, és absolutament exigible", assevera sobre les obligacions adquirides pel club 'che' amb l'Ajuntament de València: acabar el Nou Mestalla i construir el poliesportiu de Benicalap.

Puig subratlla que la posició de la Generalitat respecte a l'equip "sempre ha sigut la mateixa: que al València li vaja bé". "L'hem ajudat en el que pensàvem que era just. Volem l'estat es faça d'una vegada per sempre i que al València li vaja bé", recalca.

Per a això insisteix que "simplement" ha de complir les seues obligacions Meriton: "Ara l'Ajuntament pilota aquesta decisió i és necessari que el propietari assumisca els compromisos que es van generar en el seu moment. Ha de contestar el propietari el que l'Ajuntament li ha plantejat i espere que siga així".

A més, destaca la "inversió important" de 80 milions d'euros del fons CVC per drets televisius que el València CF es va comprometre a destinar a la finalització del Nou Mestalla. Una inversió que espera que finalment es produïsca, ja que "hi ha entitats financeres que estan disposades a completar-la".

"EL FUTBOL ÉS FUTBOL"

En l'esportiu, el president assegura que tots estan esperançats en què el club isca de la seua situació actual en llocs de descens. "Al final, el futbol és futbol, tant el València com el Villarreal o l'Elx. Que els equips valencians estiguen bé és bo per a la Comunitat Valenciana", manifesta.

Aquesta setmana, l'Ajuntament va aprovar en junta de govern l'avaluació ambiental de la modificació de l'Actuació Territorial Estratègica (ATE) València CF vinculada a la construcció del nou estadi de Mestalla i a la transformació de l'actual camp de futbol en l'avinguda d'Aragó.

La vicealcaldessa, Sandra Gómez, va afirmar que això suposa "un pas avant" per a garantir que el club de futbol compleix les obligacions que té amb la ciutat. En les fitxes urbanístiques per del conveni per a la construcció del Nou Mestalla s'estableix que l'entitat esportiva haurà de complir els compromisos establits en l'ATE si vol cobrar l'edificabilitat que posa a la seua disposició la ciutat.

Arxivat a:

Destacats