Puig insta governs, empreses i mitjans de comunicació a treballar per una "igualtat en oportunitats" efectiva entre dones i homes perquè "cap societat pot renunciar a la meitat del seu potencial"

Guardar

Ximo Puig en els Premis Actualitat Econòmica i Telva a les ‘Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana’
Ximo Puig en els Premis Actualitat Econòmica i Telva a les ‘Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana’

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reclamat una "igualtat en oportunitats" efectiva entre dones i homes, i per a això ha instat governs, empreses, mitjans de comunicació i tota la societat a establir les bases necessàries per a aconseguir-ho perquè "cap societat pot renunciar a la meitat del seu potencial".

Així ho ha manifestat durant la seua intervenció en el lliurament dels Premis Actualitat Econòmica i Telva a les 'Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana', a la qual també ha assistit la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

En el transcurs de l'acte, el cap del Consell ha destacat les grans transformacions socials que s'han experimentat en els últims seixanta anys i s'ha referit a Telva com a "sinònim de modernitat" que ha acompanyat a tots aquests canvis.

Referent a això, el president ha recordat que quan va aparéixer la capçalera d'Unitat Editorial, les dones no podien ser jutges ni fiscals, tan sols 11 eren catedràtiques i representaven el 20% de l'alumnat, i actualment són majoria en la carrera judicial, existeixen 2.400 catedràtiques a Espanya i representen el 56% de l'alumnat universitari.

Ximo Puig ha agraït a les guardonades la seua "lluita incansable per a derrocar fronteres reals i mentals", i ha destacat que les seues carreres constitueixen una referència per a les pròximes generacions de dones.

Segons ha explicat, els premis reconeixen "els assoliments professionals i la contribució a la igualtat" de les guardonades, i ha recordat a les dones valencianes pioneres en la lluita per la igualtat i pel progrés, com María Cambrils, Ascensión Xirivella i Matilde Pérez, i a totes les dones anònimes que han contribuït al desenvolupament del país.

Millors Empresàries de la Comunitat Valenciana 2022

En la present edició els guardons a les millors empresàries han recaigut en Rosana Perán, presidenta de la Federació d'Indústries del Calçat Espanyol i vicepresidenta del grup Pikolinos, que ha rebut el premi a la millor trajectòria professional, i Ángela Pérez, vicepresidenta de Life Sciencie en Health In Code, que ha rebut el premi a la millor directiva innovadora.

Així mateix, María Martínez Iturriaga, directora executiva de Berklee a València, ha sigut guardonada amb el premi a millor directiva, i Leticia Valera, presidenta de Kassumay, ha rebut el premi a la solidaritat i la filantropia.

Destacats