Puig i Oltra es reuniran finalment el dimecres després dels últims desacords

Guardar

puig-y-oltra
puig-y-oltra

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, es reuniran finalment aquest pròxim dimecres a les 19.00 hores al Palau, després dels últims desacords entre tots dos i entre Compromís i PSPV.

Segons ha pogut saber Europa Press, Oltra havia sol·licitat la trobada fa unes setmanes i des de divendres passat els gabinets de tots dos dirigents han estat tancant possibles dates. Finalment s'ha acordat que siga aquest dimecres a les 19.00 hores quan se celebre una reunió bilateral. Precisament, la comissió de seguiment del pacte del Botànic es reuneix també aquest dimecres en la seu de Compromís.

Divendres passat, Oltra va anunciar que esperava mantenir una trobada "bilateral" amb Puig durant aquesta mateixa setmana, després dels últims desacords que s'han fet públics, encara que negava tindre diferències amb el Consell i assegurava que se sentia "còmoda" parlant en nom de tot el govern valencià com a portaveu.

"Diferència no és ruptura o fallida", recalcava en la roda de premsa després del ple del Consell, en la qual subratllava que hi ha "normalitat institucional" en el tripartit del Botànic que comparteixen PSPV, Compromís i Unides Podem.

Un dia després, el mateix Puig anunciava, abans de donar principi l'acte '20 anys amb Ernest', homenatge organitzat pel PSPV a l'exministre Ernest Lluch, que aquesta setmana parlaria "amb normalitat" amb la vicepresidenta, al mateix temps que admetia que s'han produït "alguns desacords".

Les últimes discrepàncies entre Oltra (Compromís) i Puig (PSPV) es deuen tant al pressupost de la Conselleria d'Igualtat com a les restriccions adoptades per a fer front al coronavirus en la Comunitat Valenciana. A això es va sumar fa uns dies que la vicepresidenta va fer públic en Twitter que l'estratègia valenciana de recuperació que va anunciar el president en un gran acte era un document de treball que hauria de ser "consensuat".

Encara que Puig i Oltra han coincidit des de llavors en actes com la commemoració del 25N, Dia Internacional de l'Erradicació de la Violència contra la Dona, el ple de la sessió de control de Les Corts o el del Consell, serà finalment aquest dimecres quan se celebre la trobada bilateral que reclamava la vicepresidenta.

Destacats