Puig es congratula del compromís de Sánchez amb el finançament

Guardar

El president, Ximo Puig, intervé en la cloenda del XIV Congrés del PSPV-PSOE
El president, Ximo Puig, intervé en la cloenda del XIV Congrés del PSPV-PSOE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha mostrat molt satisfet amb el compromís del president del Govern, Pedro Sánchez, de reformar el finançament autonòmic, ha assegurat que és un pas avant i ha cridat a aconseguir un acord territorial, ideològic i polític perquè siga realitat. De la mateixa manera, ha demanat al PP que es comprometa per a acordar el nou sistema de finançament.

Així ho ha declarat després de visitar un institut a Elx al costat de la ministra d'Educació, Pilar Alegría, sobre el compromís que va llançar aquest diumenge Sánchez al final del seu discurs en el XIV Congrés del PSPV a Benidorm que està disposat a "aprovar, negociar i acordar" un nou finançament i que fins llavors la Comunitat Valenciana comptarà amb recursos per a "mantenir la cohesió social".

Puig, a preguntes dels periodistes, ha reiterat que assistirà a la manifestació unitària convocada aquest dissabte 20 per a reivindicar un finançament just per a la Comunitat, ja que al seu judici és necessari visibilitzar el "problema valencià" i la necessitat de buscar fórmules de finançament que garantisquen la igualtat entre espanyols.

"Per a mi, la manifestació del dissabte és d'unitat dels valencians davant un problema que és del conjunt de la ciutadania i és la visibilització davant les forces polítiques d'Espanya, però també socials, sindicals i empresarials, de què és necessari articular una resposta la més immediata possible", ha asseverat.

Però ha recordat que el finançament "no la pot resoldre només el Govern, ni un grup polític, ni un grup parlamentari", per la qual cosa ha insistit que la solució per a aconseguir aquest objectiu "constitucional" és que hi haja "un acord de base territorial, ideològica i política".

El líder del PSPV també veu necessari dir-li al PP --"un partit que diu ser de govern encara que moltes vegades no pareix o no fa coses com un partit de govern", ha criticat-- que ha de "comprometre's" per a acordar el finançament i que el nou model permeta mantenir l'Estat del Benestar i la igualtat entre ciutadans.

Arxivat a:

Destacats