Puig: "Els avanços socials a la Comunitat ja estan solidificats, ara és el moment de plantejar nous horitzons"

Guardar

pspv_estiu
pspv_estiu

El President de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha afirmat en la inauguració de les Jornades Parlamentàries del partit a Castelló que en l'obertura d'aquest nou curs polític no solament es va a parlar del que s'ha fet sinó de què es va a fer en el futur. "Els avanços socials a la Comunitat Valenciana ja estan solidificats, ara és el moment de plantejar nous horitzons", ha dit.

Puig ha apuntat que en aquesta reunió parlamentària van a abordar diferents assumptes "fonamentals" per a la Comunitat en aquest període. "És un debat col·lectiu per a intentar sumar sinergies, des del Parlament Europeu fins als ajuntaments, cercant fórmules per a millorar la vida de les persones", ha destacat el secretari general dels socialistes valencians.

A la reunió, celebrada a Castelló, han assistit diputades i diputats de totes les càmeres, així com els consellers d'Hisenda, Vicent Soler; de Sanitat Universal, Ana Barceló; i Habitatge i Obres Públiques, Mª José Salvador.

Puig ha volgut recordar el canvi de paradigma que s'ha viscut a la Comunitat durant aquests tres anys del Botànic: "Hem passat de la corrupció i de la insolidaritat a la Comunitat Valenciana de la innovació i la solidaritat".

Sobre aquest tema, ha indicat que "clarament, tres anys després, aquesta experiència de govern compartit, des de la diversitat i en clau de progrés, ha sigut positiva per a la Comunitat Valenciana", i ha insistit que tots els indicadors econòmics i socials han millorat en aquest temps.

"És un període especialment important perquè aquest curs acaba en unes eleccions en les quals els ciutadans tindran una altra vegada l'oportunitat i la capacitat de decidir respecte al futur de la Comunitat Valenciana", ha destacat el dirigent socialista, qui ha afegit que hi ha "grans oportunitats, grans reptes" i està convençut que entre tots "continuarem treballant per aquesta societat valenciana inclusiva en la qual ningú es queda al marge".

MILLORAR LA SITUACIÓ DE LA COMUNITAT

Ximo Puig ha posat l'accent que l'objectiu immediat del PSPV segueix sent "millorar la situació de la Comunitat Valenciana" i "els següents pressupostos corroboraran la consolidació d'una nova etapa, que ha significat estabilitat, honradesa i diàleg".

Ha recordat que al final d'aquesta legislatura l'atur haurà disminuït en deu punts a la Comunitat. "En aquests moments, la Comunitat Valenciana se situa com a exemple de les polítiques que es poden articular a Espanya i aqueixa és la referència que el partit socialista ha de tenir sempre, la igualtat d'oportunitats", ha subratllat.

Així mateix, ha remarcat la identitat del partit socialista: "Som un partit que representa una majoria social, que defensa el respecte, la tolerància i que respecta els valors profunds de la il·lustració que ara, més que mai, són absolutament necessaris en un món en el qual els vells fantasmes del pitjor passat estan apareixent".

"Tot açò ens preocupa i el nostre partit ha de reivindicar-se en aqueix espai i, al mateix temps, com a element d'unitat dels valencians i valencianes", ha manifestat Ximo Puig.

PRESSUPOSTOS 2019

Preguntat si els pressupostos poden fer que el curs polític siga més curt o més llarg, Puig ha indicat que el seu Govern ha fet les coses "de forma ordenada des del primer moment" i és el govern autonòmic de tota Espanya que a cada moment "ha anat aprovant els pressupostos de la manera exigida i sempre dins del termini i en la forma escaient". "I açò --ha afegit-- és el que ens agradaria que es produïra també enguany".

En aquest sentit, ha explicat que ja han començat les converses i creu que "es donen les circumstàncies perquè aquest siga l'últim pressupost d'aquesta legislatura i el primer de l'altra quant al nou impuls que pot significar".

Arxivat a:

Destacats