Puig diu que vacunar-se és "una obligació moral" i que l'exigència a sanitaris està "en discussió"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha manifestat que l'exigència de la vacuna anticovid a algunes professions amb contacte amb col·lectius especialment vulnerables, com els sanitaris, és una qüestió "que està en discussió", al mateix temps que ha recordat que vacunar-se és "una obligació moral".

Així ho ha asseverat el cap del Consell a Alcoi (Alacant), on ha participat en la constitució de la Mesa del Tèxtil Valencià, a preguntes dels mitjans sobre la decisió del Govern balear d'exigir als treballadors sanitaris el certificat covid de vacunació o tres proves diagnòstiques cada setmana, dues de les quals han de ser tipus PCR.

Preguntat per si cal exigir el passaport Covid als sanitaris, Puig ha reconegut que aquesta és "una qüestió en discussió". "On comença la llibertat individual si posa en perill la llibertat de viure dels altres?", ha plantejat el dirigent autonòmic, que ha postil·lat que aqueix és "un debat quasi filosòfic".

"Nosaltres, de moment, --ha puntualitzat-- el que volem és que totes les persones que estan en possibilitat de vacunar-se es vacunen. En aquests moments tenim ja al voltant de 4,8 milions de persones ja vacunades, avancem en més del 93% de la població valenciana".

En tot cas, ha comentat que l'"itinerari" de la Comunitat Valenciana és animar a la vacunació del màxim de persones possibles, la qual cosa no vol dir, ha precisat, que "en un futur aqueix és un debat que està obert i, probablement, algunes professions d'especial tracte amb persones vulnerables han de tindre un tractament diferencial, però això no ho pot decidir en aquest moment només una comunitat autònoma".

El 'president' ha tornat a insistir en la necessitat de vacunar-se i ha apuntat que poden tindre "encara més obligació" aquells que manté relació amb persones vulnerables.

"Vacunar-se és una obligació moral. Les vacunes s'han demostrat perfectament efectives. Sabem que hi ha possibilitats que algunes persones puguen contagiara, però el que és ben evident i diuen els estudis que de vacunar-se o no pot dependre la vida o la mort", h argumentat Puig, que ha reiterat la seua crida a la vacunació als qui no han rebut encara les dosis: "Que ho facen per ells, per les seues famílies i per la societat".

Arxivat a:

Destacats