Puig diu que Sánchez "ha complit amb els valencians" i li agraeix el "compromís" del Govern amb la Comunitat

Guardar

puig_PGE19
puig_PGE19

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns, després de la presentació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2019 en el Congrés i conéixer-se el seu contingut, que el president del Govern, Pedro Sánchez, "ha complit amb els valencians i valencianes" i ha fet efectiva la seua "paraula" a través dels comptes de l'Executiu central per a l'any vinent.

"Tal com vaig dir, creia en la paraula del president del Govern, que ha complit amb els valencians i valencianes", ha afirmat el cap del Consell, que ha expressat la seua "satisfacció" per això i ha valorat que prop del 10 per cent de les inversions territorializadas vagen a la Comunitat Valenciana.

Puig s'ha pronunciat d'aquesta manera durant la roda de premsa que ha oferit al costat del ministre d'Agricultura, Luis Planas, per a parlar de la reunió que han mantingut a València amb representants d'associacions agràries, en referir-se a la presentació dels PGE 2019 en la Cambra baixa aquesta jornada.

El responsable autonòmic ha destacat que amb aquests comptes, "per primera vegada en els últims quinze anys", els valencians s'acosten a "allò que ens correspon". "De totes les inversions territorialitzades, el 9,8 per cent, és a dir, prop del 10 per cent, seran inversions per a la Comunitat Valenciana", ha subratllat en aquest sentit.

Ximo Puig ha assenyalat que "es respecta d'aquesta manera per part del Govern la clàusula aprovada" recentment "en el Congrés amb la reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana". "Són 450 milions més en inversions per a la Comunitat Valenciana", ha insistit.

AUTORITAT METROPOLITANA

El president de la Generalitat ha ressaltat que en els PGE de 2019 s'incloga una aportació per a l'Autoritat Metropolitana del Transport de València encara que siga menor que la reclamada. No obstant això, ha afirmat que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, li ha "confirmat" que si durant el debat d'aquests comptes es presenta una esmena reclamant la quantitat que mancada, el Govern l'acceptara.

"La xifra recollida no és la que havíem acordat, només són 10 milions, falten 28 milions. La ministra d'Hisenda m'ha confirmat que a través d'una esmena tindrà acceptació per part del Govern d'Espanya", ha exposat el cap del Consell, que s'ha mostrat "segur" que "els diferents grups que donen suport al govern valencià --PSPV, Compromís i Podemos-- la presentaran".

Amb tot, Puig ha reiterat, després de fer "una primera valoració" dels PGE, el seu agraïment pel "compromís del Govern d'Espanya" i ha aprofitat la presència a València del ministre d'Agricultura per a "fer arribar al president" de l'Executiu central les gràcies "per la paraula complida".

Destacats