Puig diu que es farà justícia sobre l'accident de Metrovalència i que el Consell ha intentat reparar el "dany moral"

Guardar

victimas_metro_valencia
victimas_metro_valencia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha mostrat aquest dimarts la seua "esperança" en què es faça justícia en el tema de l'accident de metro de València de 2006 --que va causar la mort a 43 persones i va provocar ferides a altres 47-- i ha recordat que el seu govern va intentar, "des del primer moment", reparar "el dany moral" produït. "Jo crec absolutament en la Justícia i es farà justícia", ha asseverat.

Puig s'ha manifestat en aquests termes davant els mitjans durant la seua visita al Port de Castelló en ser preguntat sobre la decisió de la jutgessa Nieves Molina de processar qui fóra gerent de Ferrocarils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gracia, i altres set directius de l'empresa en eixe moment després de donar per conclosa la investigació sobre l'accident que es va reobrir per ordre de l'Audiència de València.

Segons ha explicat el cap del Consell, es tracta d'un tema "especialment dolorós per a tots", doncs "el que va passar, l'accident en si mateix però, sobretot, les conseqüències de la falta de sensibilitat del Govern valencià d'aquell moment, va generar una situació de doble patiment per a les víctimes i una hipoteca moral per al conjunt de la societat".

"Nosaltres hem intentat rescabalar aquesta hipoteca moral des del primer moment", ha apuntat Puig, qui ha afegit que "ara és la Justícia la que pareix que ha entaulat la seua recta final i esperem que es faça Justícia".

"Jo crec absolutament en la Justícia i es farà justícia", ha insistit el president de la Generalitat, que ha recordat que el que s'ha fet des de la política, "dissociant clarament el que és una qüestió de caràcter polític del que és una qüestió de caràcter judicial", ha sigut "reparar el dany moral produït".

Arxivat a:

Destacats