Puig dissenya una executiva més reduïda per al PSPV, amb més dones i perfils joves

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, intervé en la primera jornada del XIV Congrés del PSPV-PSOE, a 13 de novembre de 2021, a Benidorm
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, intervé en la primera jornada del XIV Congrés del PSPV-PSOE, a 13 de novembre de 2021, a Benidorm

El president de la Generalitat i líder del PSPV, Ximo Puig, ha dissenyat una nova executiva per al partit més reduïda, amb més homes que dones i la incorporació de perfils joves, alcaldes i representants del govern autonòmic, al costat de dos fitxatges del món de l'esport i de la universitat. Fora de l'executiva, la consellera de Sanitat, Ana Barceló, és l'elegida per al lloc simbòlic de presidenta del PSPV-PSOE.

En l'executiva que ix del XIV Congrés a Benidorm destaca la incorporació de diversos afins a l'exsecretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, com l'exdelegat del Govern Juan Carlos Fulgencio (secretari de Seguretat i Protecció Civil); l'alcalde de Burjassot, Rafa Garcia (Coordinació amb les Diputacions), qui es va enfrontar a Puig en 2017 per al lloc de secretari general; la regidora de València Elisa Valía en Economia Circular i l'exregidora Maite Girau en Serveis Socials.

Així ha posat fi Puig a hores d'incertesa entre els afins a l'exministre Ábalos, un nucli que estava pendent d'un acord amb la direcció per a la incorporació d'alguns dels seus delegats i que fins i tot s'ha sorprés que "a última hora" els hagueren dit inicialment que no, encara que al final ha optat per la integració.

Al marge d'aquest sector, dues de les incorporacions destacades són la del president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Rubén Alfaro, també alcalde d'Elda, com a secretari de Relacions Institucionals i del senador i catedràtic Javier de Lucas en Drets Humans, Migracions i Reforma Constitucional.

Per a la integració de l'executiva estaran dos dels membres valencians de la comissió sortint: Andrés Perelló com a secretari d'Aliances Mediterrànies i Susana Ros com a secretària contra la Violència de Gènere.

ENTREN ALCALDES I DIVERSOS JOVES

Entren a més els alcaldes de Quart de Poblet, Carmen Martínez, en Sanitat i Salut Mental; Sagunt, Darío Moreno, en Reindustrialització; Elx, Carlos González, en Grans Ciutats; Paterna, Juan Antonio Sagredo, en Política Municipal; la de la Vall d'Uixó, Tania Baños, en Estratègia i Acció Electoral; Algemesí, Marta Trenzano, en Comarques i Mancomunitats; i el de Gandia, José Manuel Prieto, en Cultura i Política Lingüística, aquests últims dins de l'objectiu de renovar l'executiva amb representants joves.

Unes altres de les noves cares són les del secretari general del PSPV a Alacant, José Chulvi, com a secretari de Federalisme i Descentralització; els regidors de València Borja Sanjuán i Pilar Berabé en Estudis i Programes i en Esports, respectivament, el diputat nacional Vicent Sarrià en Relacions amb les Corts Generals i els diputats autonòmics Laura Soler i Pedro Ruiz en Discapacitat i Autonomia Personal i en Ciència, Investigació i Universides. Damián López s'estrena al capdavant de la de LGTBI.

Repeteixen en l'executiva Rosa Peris, que passa d'Igualtat a Justícia i Funció Pública; Rosa Guillén, que manté Aigua; Carolina Gracia (Alternativa) i Inmaculada Rodríguez-Piñero (Unió Europea). També s'incorpora un altre eurodiputat valencià, Domenech Ruiz.

ENTREN SOLER I COLOMER

Paral·lelament, en l'executiva entren noms destacats de la Generalitat com el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, que serà secretari de Valencianisme i Autogovern i diversos càrrecs d'altres escalafons del Consell: Miquel Soler en la secretaria de Formació, Gestió del Talent i Recursos Humans, Toñi Serna en la de Transparència i Memòria Democràtica, Laura Soto en la d'Habitatge, Roger Llanes en la d'Agricultura, Rebeca Torró en la de Transició Econòmica Justa, Rocío Briones en la d'Ocupació i Economia Social i Francesc Colomer en la de Turisme.

Arxivat a:

Destacats