Puig destacarà el "renaixement" de la Comunitat en el Debat de Política General

Guardar

puig_debate
puig_debate

El president de la Generalitat, Ximo Puig, destacarà en el Debat de Política General de la setmana vinent el "renaixement" de la Comunitat, que "marca l'origen d'un moment determinant" per a la regió i exposarà davant els diputats el projecte a llarg termini per al futur de la comunitat.

Com a marca el reglament de les Corts, el president ha remés aquest dijous la comunicació sobre el Debat de Política General, un document en el qual apunta les línies que marcaran la seua compareixença davant el ple del parlament valencià l'11 de setembre.

En la seua Declaració de Política General, Puig "exposarà el canvi de paradigma que ha experimentat la Comunitat en aquests tres anys de legislatura", així com el nou paper que l'autonomia té a Espanya, Europa i el món "en aquest moment de canvi d'època" i el treball per a impulsar-se com una societat "avançada en tots els vessants".

Un canvi de paradigma que, per a Puig, ha consolidat "una reparació de drets, una reconstrucció de l'economia valenciana i un nou renaixement que marca l'origen d'un moment determinant per a la Comunitat".

Ara, continua explicant en aquest document, "des de l'estabilitat i la força que dóna estar superant els pitjors moments de la crisi", cal "consolidar quin model de recuperació es vol establir i quins són els pilars sobre els quals s'assenta".

També es referirà a la necessitat de tenir "veu pròpia, un nou finançament i un tracte d'equitat", fent referència a la "posició de lideratge valencià en el debat territorial".

Hui aqueix camí es troba "en una atmosfera diferent amb el canvi de govern a Espanya", una oportunitat que, segons remarcarà Puig, cal "aprofitar per a donar solucions al problema valencià".

"Encara queda molt camí per recórrer, però avui la Comunitat Valenciana està millor i té la determinació de continuar treballant per estar millor en el futur", conclou la comunicació del 'president'.

Arxivat a:

Destacats