Puig destaca el treball dels serveis emergència davant les situacions extraordinàries i demana prudència per a la nit de Cap d'Any

Guardar

Sala del 112
Sala del 112

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat hui el Centre de Coordinació d'Emergències, des d'on ha felicitat les festes al personal dels serveis essencials. Durant la visita, ha participat en una videoconferència amb representants de diversos cossos d'emergències i de seguretat en la qual ha destacat el treball incansable i la ràpida resposta davant les emergències així com en les actuacions del dia a dia.

Puig ha explicat que durant 2022 el telèfon únic d'emergències "1·1·2 Comunitat Valenciana" va rebre un total de 3.068.149 telefonades i va gestionar 914.471 incidents, una xifra que suposa un 5,5% més respecte a 2021. La major activitat de la sala es va registrar a l'estiu, durant els mesos de juliol i agost, amb 311.431 i 312.456 crides, respectivament.

Com en anys anteriors, el major percentatge de telefonades correspon a l'àmbit sanitari, concretament, un 63% (576.103), seguides de les relacionades amb qüestions de seguretat, amb un 14,6% (133.238). Per idiomes diferents del castellà i valencià, s'han registrat 19.931 incidents. D'ells, 15.167 eren en anglés; 2.667, en francés, i 1.636, gestionats en alemany.

El president ha avançat que, durant aquesta nit de Cap d'Any, la sala del "1·1·2 Comunitat Valenciana" es reforça fins a un 20%. Més de 170 persones dels departaments operatiu i de coordinació s'han encarregat o encarreguen d'atendre el servei els dos caps de setmana coincidents amb les festes de Nadal -23 al 25 de desembre- i Any Nou -30 de desembre a l'1 de gener-.

Ximo Puig ha subratllat que, des de la posada en marxa del "1·1·2 Comunitat Valenciana, han sigut més de 81 milions de crides les que s'han rebut. Aquest fet demostra que, durant aquests 23 anys de servei ha experimentat un notable creixement que evidencia la gran implantació i el seu coneixement per part de la ciutadania".

L'enquesta anual de satisfacció revela que el 9 8% de les persones usuàries del telèfon d'emergències 1·1·2 tornaria a utilitzar-lo i que el temps de resposta per crida ha sigut de menys de 10 segons en 2022.

En aquest sentit, ha anunciat que a partir de 2023, la Generalitat incrementarà en un 20% la capacitat operativa, davant el progressiu augment de serveis registrats.

Entre les novetats que incorporarà el Centre de Coordinació d'Emergències, ha recordat la creació d'una unitat de ciberseguretat, que permetrà donar resposta immediata a possibles atacs al sistema i reforçar les mesures preventives per a augmentar els nivells de protecció de la plataforma. A més, es preveu la implementació del sistema 'continous operation' o parada zero, que permetrà tindre dos sistemes 'Coordcom' paral·lels i sincronitzats de manera automàtica que millorarà la disponibilitat del sistema.

La Generalitat també ha previst millores funcionals, com la transcripció automàtica de les crides, que comportarà la implantació d'intel·ligència artificial en la plataforma tecnològica. Gràcies a l'anàlisi de paraules es podrà millorar la implantació de protocols en la resposta i realitzar un seguiment d'incidències més precís.

El 1·1·2 Comunitat Valenciana ha obtingut, un any més, el certificat d'excel·lència AENOR, que constata la bona labor d'aquest servei diàriament i davant els reptes de les grans emergències han plantejat.

Arxivat a:

Destacats