Puig destaca la rellevància dels projectes de desenvolupament rural vinculats al territori per a fer front a la despoblació

Guardar

Ximo Puig, a Moixent
Ximo Puig, a Moixent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la rellevància dels projectes de desenvolupament rural sostenible vinculats al territori per a combatre la despoblació en les zones de l'interior de la Comunitat Valenciana.

Puig ha visitat a Moixent la iniciativa de desenvolupament rural sostenible Projecte Origen, centrada en la rehabilitació de masies, la producció de cultius tradicionals com a vins i oli i l'enoturisme.

El president ha conegut els detalls d'Origen, oferits pel seu impulsor, Manuel García-Portillo, durant un recorregut per algunes de les nou construccions rurals rehabilitades que formen part de la iniciativa.

Puig ha subratllat el caràcter "innovador" d'aquest projecte "basat en les arrels". "El futur ha de basar-se en la terra", ha assenyalat el president, que ha afegit que iniciatives "potents" i "solvents" com aquesta permeten "retornar esperança" i fer front a la pèrdua gradual de població.

Es tracta "no sols parlar en termes romàntics, sinó de fer realitat" el potencial de creació d'ocupació i dinamisme cultural i econòmic de les zones en risc de despoblament, ha indicat també Puig, que ha estat acompanyat en la visita per l'alcalde de la localitat, Guillermo Jorques.

Arxivat a:

Destacats