Puig destaca el mèrit de Sánchez per a "agrupar" a tot el PSOE com mandata 'La Internacional'

Proclama que el PSOE "no juga quan li la juga Espanya" i flama a "servir al poble sense carnet ni filiació"

Guardar

Ximo Puig a l'apertura del 40 Congrés Federal del PSOE
Ximo Puig a l'apertura del 40 Congrés Federal del PSOE

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, amfitrió i president del 40é Congrés Federal del PSOE celebrat a València, ha destacat aquest diumenge el mèrit del secretari general, Pedro Sánchez, per haver aconseguit "agrupar" el partit tal com dóna el mandat l'himne socialista 'La Internacional'.

"En cantar hui 'La Internacional' veurem complit el vers de 'agrupem-nos tots' des de la unitat, la cohesió i la fortalesa de les idees i expandirem el cicle socialdemòcrata que Espanya necessita per a avançar més", ha emfatitzat Puig.

Així ho ha dit Puig abans de llegir el resultat de les votacions per als nous òrgans federals i de donar la paraula a Sánchez per a clausurar el conclave.

GANA EL PSOE I GANA ESPAÑA

Puig ha subratllat que aquest congrés ha sigut diferent a tots els anteriors. "Abans uns eixien més feliços i altres menys, però aquest ha sigut diferent també per a l'opinió pública perquè hem guanyat tots, el PSOE i Espanya", s'ha congratulat, abans de confessar que mai abans havia "acabat un congrés tan extraordinàriament feliç".

"Pedro, ho has aconseguit el teu", ha emfatitzat, subratllat que el president del Govern ha sigut l'artífex de "la síntesi" perquè ha posat "en el puzle tots els anteriors congressos, sense deixar fóra cap peça", il·luminant la cita de "la unitat, la fraternitat i la cohesió".

Aquesta fita, ha dit, farà que la història recorde el conclave valencià com aquell en el qual la "militància va estar a l'altura del moment" perquè "el PSOE no juga quan Espanya li la juga" i ha triat "als millors equips i propostes per a l'única causa comuna: fer avançar la societat".

"Va ser el congrés en el qual la memòria socialista es va abraçar amb el seu present per a encarar el demà", ha resumit Puig, incidint en què els socialistes mai "tiren la tovallola" perquè saben que el país els "necessita".

Després de citar a Miguel Hernández, Federico García Lorca, Mercè Rodoreda, Rosalía de Castro i Vicent Andrés Estellés, Puig ha cridat els seus companys a "servir al poble sense carnet ni filiació" des de "dins del partit per a avançar en benestar, drets, llibertats, riquesa, igualtat, ocupació, cohesió, solidaritat i justícia social".

 

Arxivat a:

Destacats