Puig descarta noves restriccions davant la pujada de casos de coronavirus a la Comunitat Valenciana

El president ha incidit en què el "problema més greu ara mateix és que hi ha un 10 per cent de la població que no està vacunada"

Guardar

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha descartat aplicar noves restriccions en la Comunitat Valenciana davant l'augment dels nous positius diaris de coronavirus i de la incidència acumulada registrat en els últims dies i ha incidit en què el "problema més greu ara mateix" és que "hi ha un 10 per cent de la població que no està vacunada", ja que "la majoria de persones que moren, d'una manera o d'una altra, estan vinculades a la no vacunació".

"En aquest moment no es pensa prendre cap decisió", ha assegurat Puig aquest dissabte en ser preguntat pels mitjans de comunicació en la inauguració de la III Mostra de Turisme de la Comunitat Valenciana sobre si la Generalitat es planteja adoptar mesures més restrictives.

El cap del Consell ha assenyalat que des de l'Administració autonòmica són "conscients" que "podien haver-hi evolucions d'aquestes característiques" quant a les xifres de positius i d'incidència acumulada --totes dues en augment en la Comunitat en l'última setmana--, encara que ha remarcat que "encara estan dins d'un nivell baix d'afecció".

No obstant això, ha insistit que la pandèmia "no s'ha superat encara", sinó que "és ací bé present entre nosaltres". "Dia a dia hi ha persones que es contagien i, sobretot, encara tenim un 10% de la població que no s'ha vacunat, i eixe és el problema més greu que tenim, perquè la majoria de persones que moren, d'una manera o d'una altra, estan vinculades a la no vacunació".

Així, Puig ha posat l'accent en la importància de la immunització de les persones que no s'han vacunat, per al que ha cridat a "fer entre tots una atmosfera molt favorable". "Cal dir-los que ho han de fer per ells, per les seues famílies i pel conjunt de la Comunitat", ha resolt.

CERTIFICAT COVID

Preguntat per la implantació del certificat covid més enllà del sector de l'oci i els festivals, el president de la Generalitat ha subratllat que és una qüestió en la qual el Consell "no vol improvisar".

"Fa temps que hem dit que seria una acció positiva, per a incentivar la vacunació i, al mateix temps, generar la màxima protecció possible en els espais on hi ha algun tipus de contacte més difícil de controlar que en altres llocs", ha pronunciat.

El dirigent autonòmic ha incidit en què es tracta d'una iniciativa que "ha d'explorar-se", encara que ha advocat perquè, per a això, "existisca la suficient seguretat jurídica" i que el seu ús "s'ampliara en tots els àmbits més enllà de la Comunitat Valenciana". "Esperem que es puguen adoptar les decisions, però sempre des de l'acord i la prudència", ha conclòs.

Destacats