Puig demana vigilar al màxim els espais on es produeixen punxades i "tractar als agressors com a delinqüents"

Guardar

El president de la Generalitat, Ximo Puig, a una roda de premsa
El president de la Generalitat, Ximo Puig, a una roda de premsa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha instat a "limitar i vigilar al màxim" els espais d'oci on es produeixen casos de submissió química amb punxades i a "tractar als agressors com el que són: delinqüents".

"No cal fer un altre tipus de consideració: és absolutament immoral, és un delicte i cal tractar-lo com a tal", ha declarat en un acte a Xàbia després de confirmar-se els primers casos en la Comunitat Valenciana.

Puig ha avançat que la Conselleria de Sanitat prepara un protocol d'atenció, però al marge d'això ha volgut deixar "molt clar" que aquestes punxades "tenen a veure amb la criminalitat".

Ha assenyalat així que quan "un home agredeix en aquestes condicions a una dona està cometent un delicte i ha de ser tractat com un delinqüent", a més de garantir que es tractarà d'atendre "de la millor manera possible" a les víctimes.

A més, el president ha fet una crida a "tots els actors que participen en l'entorn on es produeixen eixes agressions a limitar i vigilar al màxim" per a evitar-les, espais com a discoteques o festivals de música.

A la Comunitat, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil investiguen presumptes casos de submissió química amb punxades a diverses joves a les localitats de Xàtiva (València) i la Vall d'Uixó (Castelló).

Per part seua, la Conselleria de Sanitat elabora una actualització del Protocol d'atenció integral, sanitària i judicial a víctimes d'agressions sexuals de la Comunitat, que data de 2019, per a incloure un apartat específic de l'atenció a les víctimes de submissió química amb punxades.

Arxivat a:

Destacats