Puig demana un repartiment més flexible de les vacunes perquè les comunitats més ràpides tinguen més dosis

Guardar

vacunas ep
vacunas ep

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha plantejat aquest dijous que el Ministeri de Sanitat flexibilitze la distribució de les vacunes a les comunitats autònomes perquè "les que ara poden vacunar més puguen avançar més ràpidament", com la Comunitat Valenciana.

"Es tracta de ser més eficients com a país: si podem vacunar més ràpidament, ho hem de fer", ha declarat als periodistes després de l'homenatge anual a Manuel Broseta.

Puig ha reconegut que és una qüestió "molt delicada", però ha proposat que en el repartiment setmanal del pròxim dilluns es podria prevaldre d'alguna manera una major flexibilitat per a guanyar en eficiència i evitar acumular "un estucatge més enllà del raonable" per a la segona dosi.

Sense voler plantejar "en absolut cap insolidaritat" amb altres autonomies que punxen més lent, ha defensat que un repartiment més flexible "no significa que no es mantinga l'estatus de les vacunes que corresponen a cada comunitat; per descomptat".

El president valencià ha celebrat que la Comunitat està "liderant" en els últims dies la vacunació i va "a molt bé ritme", per la qual cosa l'objectiu és accelerar-la al màxim. "No hi ha mesura restrictiva que puga superar a les vacunes", ha asseverat, per a agrair la gran labor de tots els sanitaris.

Arxivat a:

Destacats