Puig demana "no deixar passar" als "genets de la xenofòbia" i subratlla que al maig es decideix "anar cap avant o arrere"

Guardar

190127- Ximo Puig Acto El Cabanyal
190127- Ximo Puig Acto El Cabanyal

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha advocat aquest diumenge per "no deixar passar" als "genets del racisme i la xenofòbia que tornen a cavalcar per Europa i Espanya" i, en aquest sentit, ha subratllat que en els pròxims comicis del 26 maig el que està en joc i es decideix és anar "cap avant o feia arrere".

Puig s'ha pronunciat en aquests termes a València, en l'acte de presentació de la candidatura de Sandra Gómez a l'alcaldia de València que ha comptat amb la presència del líder del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, així com del ministre de foment, el valencià, José Luis Ábalos.

En la seua intervenció, el també president de la Generalitat ha recordat que fa 74 anys van entrar les tropes aliades a Auschwitz i van acabar amb "una de les pitjors barbàries de la humanitat".

"La memòria és essencial, però no per a mirar arrere amb ira, sinó perquè no torne a succeir mai i quan ara tornen a cavalcar els genets del racisme i de la xenofòbia per Europa i Espanya és el moment de recordar a les víctimes i des del seu record dir que no tornaran a passar", ha subratllat per a lamentar que, encara que en aquell moment "molta gent de bé va mirar cap a l'altre costat, ara no el consentirem perquè ens estem jugant la pau".

En aquest sentit, ha insistit en la necessitat de defensar els valors europeus i els principis de la il·lustració. "Volem més Europa, però una Europa més compromesa, més social i avançada i acabar amb les polítiques dels ajustos que han portat amb tanta desafecció", ha remarcat per a reivindicar la importància dels comicis europeus perquè el que està en joc és "la cohesió i ser la societat més avançada".

Per tant, ha incidit que en aquestes eleccions europees cal "dir amb claredat que no ens sumem als moviments demagògics. "Nosaltres no volem el proteccionisme, sinó que competir en igualtat de condicions i no consentirem que un sector tan fonamental com el citrícola haja d'aguantar una reciprocitat que no existeix".

"Exigim aqueixa Europa social i que mira cap avant i tinga en compte la nostra agricultura perquè ja està bé que a Europa només es tinga en compte la continental perquè l'agricultura mediterrània és fonamental", ha subratllat.

"VOLEM UNA VALÈNCIA LLIURE DE FANATISME"

Puig ha reivindicat la labor diària dels alcaldes perquè són ells els que "defensen l'interés general" i els problemes diaris de les persones i, en aquest punt, ha advocat per aconseguir una ciutat de València que siga "lliure, de tots i de totes, sense fanatismes ni sectarismes i en la qual ningú se senta estrany o estranger" i, per a això, ha considerat que cal "cosir-la".

Puig ha destacat algunes de les mesures posades en marxa com la línia 10 de Metrovalencia, o la ZAL de València, però ha incidit a continuar treballant al costat dels empresaris i sindicats per a "generar ocupació".

"No deixarem perdre cap oportunitat. Tenim un projecte per a la Comunitat i per a aquesta ciutat en el qual cada persona tinga el seu propi projecte de vida per això mirem cap avant i volem ser un govern que ajuda les persones i no posa problemes, si no genera espais de seguretat jurídica", ha remarcat el 'president'.

A més, ha posat en valor la Comunitat actual "que no té res a veure amb la de fa tres anys i mig; amb la corrupció i la mala reputació", sinó que ara és la CCAA que lidera el creixement econòmic i els valencians veuen el telenotícies "sense avergonyir-se", per la qual cosa ha reivindicat el "canvi i la transformació" que ha experimentat la Comunitat i un turisme de rècord.

"EXTREMA IMMODERACIÓ"

Per això, ha criticat que la presidenta del PP, Isabel Bonig, acudira a Fitur a criticar i que precisament ho fera allí,, un esdeveniment que va portar " a una consellera de Turisme (Miraculosa Martínez) a la presó". "Abusen molt de la nostra paciència i aquesta senyora és l'extrema immoderació", ha agregat.

"Ací hi ha un embolic en el carril de l'extrema dreta que no se sap, estan tots ací amuntegats haver-hi qui és més de dretes", ha indicat i, per tant, ha subratllat que el projecte "sense exclusions, fanatisme i sectarisme és el del PSOE".

Puig ha fet al·lusió a una entrevista que el diputat de Cs i aspirant a les primàries de Cs per a presidir la Generalitat, Toni Cantó, per a enlletgir-li que "com només vénen algun cap de setmana a la Comunitat" és normal que no sàpia què ocorre i estiga "tan allunyat de la realitat" per a no veure el canvi que ha experimentat la regió. "Com es pot ser tan obscenament mentider?", s'ha preguntat.

Enfront d'això, Puig ha defensat el model del PSOE que aspira a aconseguir "una Espanya integrada i de la igualtat entre ciutadans" que no fracture i que, a més, "no siga recentralitzador que és el que volen els que estan en el carril de l'extrem". Al seu judici, l'estat de les autonomies ha sigut "positiu" i cal aprofundir en ell per a anar feia "un model federal, de singularitat i igualtat".

"Hi ha un gran projecte per a Espanya, la Comunitat i València i el volem fer sumant i enfront de tots els sectarismes nosaltres estem en una posició dels valors progressistes de sempre", ha remarcat per a resoldre que seran "les dones" els qui "frenen a les dretes que representen els vells estigmes del passat".

Destacats