Puig demana "limitar el preu de l'energia" i mesures per a minorar impostos a l'electricitat i els hidrocarburs

Guardar

 El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en La Palma
El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, en La Palma

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha advocat aquest diumenge en la Conferència de Presidents que s'ha celebrat a la Palma per "limitar el preu de l'energia". El responsable autonòmic ha assenyalat que eixa intervenció en els preus ha de tindre incidència especial en els sectors que depenen de manera intensiva del gas, com la indústria ceràmica.

Així mateix, entre les mesures extraordinàries que reclama, Puig ha plantejat la necessitat que la Unió Europea estenga el Marc Temporal d'Ajudes d'Estat a empreses i sectors afectats per l'augment del cost de l'energia.

A això se suma la sol·licitud de mesures vinculades a la minoració dels impostos especials a l'electricitat i els hidrocarburs, per a compensar a les indústries intensives en energia i a les més perjudicades per la pujada dels costos energètics.

El cap del Consell ha proposat, davant l'efecte de la pujada del preu de l'electricitat en les famílies més vulnerables, afegir un suplement energètic a l'Ingrés Mínim Vital. A més ha instat a posar èmfasi en l'impuls a les energies renovables.

Arxivat a:

Destacats