Puig defensa les partides reivindicatives dels Pressupostos fins que la Comunitat Valenciana estiga en la mitjana de despesa

Guardar

El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig
El presidente de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig

El president de la Generalitat Ximo Puig, ha recalcat aquest dilluns, preguntat per les partides "fictícies" incloses en la proposta del Pressupost autonòmic per a 2022, que ell té "un compromís amb la societat valenciana" i, per això, ha defensat que mentre la Comunitat Valenciana "no estiga en la mitjana de despesa de les comunitats autònomes, nosaltres incorporarem les partides necessàries perquè siga així".

Puig, en una entrevista en La 1 de TVE recollida per Europa Press, s'ha pronunciat en aquests termes preguntat per les crítiques de l'oposició a la inclusió d'aquestes partides i per si té el compromís del Govern que eixos diners arribaran i ha garantit que els comptes s'aprovaran abans de Nadal.

Sobre aquest tema, ha explicat que hi havia dues maneres de "suplementar" aquest pressupost, via dèficit o via aquesta partida, en referència a la reivindicativa de 1.000 milions d'euros del fons covid eliminat. "Pensem que s'hauria de transitar a una partida d'ajuda perquè encara estem en covid però, si no és així, serà via dèficit", ha apuntat.

"El que no renunciarem és a arribar a la mitjana de despesa i d'inversió de les comunitats", ha assegurat. De fet, ha recordat que ja en el passat van introduir una partida reivindicativa i "va generant deute".

Amb tot, ha retret a l'oposició que parle del deute de la Comunitat Valenciana, quan el PP en els seus últims quatre anys es va endeutar en 5.000 milions, mentre que el Botànic en aquests sis anys s'ha endeutat en 1.027 milions. "Sense retallades endeutem menys que el PP", ha recalcat.

Respecte a les diferències entre els socis del Botànic per a traure els comptes, ha comentat que en tots els governs de majoria o de coalició "la tensió pressupostària es viu sempre" perquè tots els departaments "volen fer més coses i tindre més recursos i sempre és un procés d'elaboració complicat".

Amb tot, ha recalcat que "finalment en forma i temps es discutirà en el parlament, hui es comença a presentar els comptes per departaments", i ha garantit que abans de Nadal "s'aprovarà" com s'ha fet "ininterrompudament" en aquests set anys. Sobre aquest tema, ha recalcat que és "un fet bastant ressenyable perquè hi ha altres comunitats que han estat molt de temps sense pressupost".

AVANÇAMENT ELECTORAL

D'altra banda, preguntat per si descarta un possible avançament electoral, ha comentat que, en aquests moments, s'està aprovant el pressupost i és "un moment fonamental per a la recuperació" i, per això, considera que ara "no cal distraure's en res que no siga l'ocupació i l'enfortiment de l'Estat del Benestar".

En eixe sentit, ha assenyalat que després d'"aquests mesos terribles en els quals la societat ha demostrat gran corresponsabilitat, ara es tracta de posar tot l'esforç en la recuperació" perquè amb els fons europeus l'any 2022 pot ser "decisiu".

Destacats