Puig crida a guanyar "per més" i aposta per un govern "sense fanatismes" que done "estabilitat i garanties"

Guardar

puig_acto_sanchez
puig_acto_sanchez

El president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, ha fet una crida aquest dimecres a guanyar "per més" en les pròximes eleccions generals del 10 de novembre i a apostar, "una vegada més" i amb "molta força", per un govern "sense fanatismes ni sectarismes" que done "estabilitat i garanties de convivència a tots" els espanyols.

Així s'ha pronunciat Puig en un acte celebrat en el complex Esportiu i Cultural La Petxina de València davant unes 800 persones, al costat del president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, i el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, entre altres.

En la seua intervenció, ha ressaltat que l'"important de la victòria al novembre" és "ser més" i que si van guanyar "pel doble a la segona força política", ara "ha de quedar més clar, més nítid", ha insistit.

En la seua intervenció, Puig s'ha dirigit Sánchez: "València està com està, clarament determinada i amb convicció perquè al novembre ja sí que sigues president del Govern. Ara sí que sí", ha expressat.

Ha ressaltat que hi ha hagut a Espanya moltes eleccions decisives, però aquestes "són probablement de les eleccions més decisives del nostre país, Espanya". "Que no passa res dir 'Espanya'. Els republicans espanyols ho cridaven Espanya i els valencianistes ho cridem Espanya", ha incidit.

Puig ha subratllat que cree en "una Espanya diversa, en una Espanya plural, en una Espanya que no té l'homogeneïtat com a bandera, sinó que és la bandera de solidaritat, de la igualtat, la bandera, en definitiva, dels valors profunds que defensa des de sempre el Partit Socialista. Aqueixa és la bandera d'Espanya".

Segons ha indicat, Pedro Sánchez "ha volgut clarament durant aquests mesos des de les eleccions que hi haguera un govern" i els socialistes no volien eleccions, sinó que "es respectara el resultat electoral".

També ha criticat que els qui "van aconseguir parar el pressupost, parar el país" demanen ara explicacions als socialistes i qüestionen els ajustos: "Hem d'ajustar el pressupost perquè som un govern responsable, perquè reivindicació i responsabilitat van de la mà, aqueixa és la realitat".

"És una mala broma que aquells que han fet impossible que tinguem els recursos ara ens demanen explicacions", ha asseverat en referència a PP i Cs. A més, ha aprofitat per a aclarir: "Ací no es retallen drets socials".

Puig ha interpel·lat directament a Sánchez per a afirmar: "Company Pedro, compte amb la Comunitat Valenciana, estarà ací, al costat d'un govern de progrés, social, que a més en aquest moment ens donarà a moltes generacions una alegria íntima profunda pels nostres avis que ja no el veuran, pels quals van haver d'anar-se'n d'aquest país, perquè una part de la nostra ànima se sentirà alleujada quan el dictador haja desaparegut".

"Això és una qüestió personal, vot a vot, casa a casa, agafem la rosa de paper i portem-la de mà en mans per a entre tots aconseguir que aquesta siga la societat que hem somiat: progressista, oberta, profundament humana i que ningú, pense el que pense, se senta perseguit", ha conclòs.

Arxivat a:

Destacats