Puig contempla mantenir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins que concloga l'estat d'alarma

Guardar

control cierre perimetral
control cierre perimetral

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha confirmat aquest dimecres que "la perspectiva" del Consell és mantenir el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana fins a maig, quan conclou l'actual estat d'alarma, encara que ha matisat que "es podria revisar" si abans "tenim circumstàncies positives, s'avança en la vacunació massiva i passada la Setmana Santa ja no hi ha una atmosfera favorable al contacte".

Puig, en una entrevista a la cadena Ser recollida per Europa Press, ha recalcat sobre aquest tema: "No hi ha cap restricció que es pose per capritx ni ha de durar un dia més del necessari". En eixe sentit, ha aclarit que, amb la perimetració, també es vol llançar "un missatge per a crear una atmosfera de no risc que siga associat amb la sociabilitat".

"Aquestes setmanes són decisives perquè les no Falles, la no Magdalena, la no Setmana Santa ha de ser efectivament això, no Falles, no Magdalena, no Setmana Santa perquè ara sí que sabem que la mobilitat genera contactes i els contactes, contagis".

Per això, ha defensat que "hi ha moments en els quals cal impedir la sociabilitat, no sols en l'hostaleria sinó en els domicilis".

En eixe sentit, ha defensat que amb actual nivell d'incidència acumulada, per sota dels 62 casos quan es va arribar a estar en 1.500, "no es poden mantenir exactament les mateixes restriccions, però tampoc es pot relaxar i dilapidar en unes poques setmanes tot l'esforç".

DESESCALADA "MESURADA"

Per això, sobre la reobertura que exigeixen el sector de l'esport i de l'hostaleria, ha assenyalat que demà es prendran en la comissió interdepartamental decisions "mesurades" d'acord amb els experts i pensant sobretot en "el bé general i la salut dels ciutadans, però també pensant en les persones que tenen restringida la seua activitat".

En eixe sentit, ha assenyalat als qui "no poden treballar ni desplaçar-se per a veure a les seues famílies" que "falta poc": "Sabem que enguany no serà de normalitat absoluta, però aspirem a un estiu el més normal possible que genere la recuperació econòmica i l'ocupació".

Sobre aquest tema, ha confiat que aquest estiu es puga obrir la mobilitat exterior, almenys l'europea, gràcies al passaport sanitari i a la realització de proves que porten a "una normalització de la campanya turística".

Preguntat per si calguera haver sigut més restrictiu abans de Nadal a fi d'evitar la tercera ona, el president ha replicat: "A bou passat sempre es poden haver pres decisions avalades per les conseqüències".

Amb tot, ha mantingut que abans de Nadal ja es van prendre decisions "molt importants i vam ser els més restrictius, hui dia podem dir que potser no prou, però nosaltres iniciem una escalada a la fi de novembre i no sols per una causa". Així, ha indicat que un epidemiòleg li comentava que "ací hi havia molt més combustible i, per tant, molta més capacitat de contagi".

"Aquest virus actua amb molta més intel·ligència de la que podem tindre nosaltres per a detindre'l", ha recalcat Puig, que ha justificat que "per això s'ha anat per darrere". "Però sí que des del primer moment hem intentat donar resposta des de tots els àmbits i s'ha aconseguit el fet històric de disposar vacunes en menys d'un any", ha subratllat.

En eixe sentit, ha assenyalat que "hi ha una certesa: les vacunes funcionen i funcionen bé, però encara hi ha poques dosis". Malgrat això, ha destacat que prop de mig milió de valencians haurà rebut una dosi en els pròxims dies i ja es nota l'efecte positiu entre els grups més vulnerables. "Ara hem canviat de posició, ja no estem a la defensiva sinó a l'atac i cada dia que passa anirem a millor", ha postil·lat.

Arxivat a:

Destacats